Mercadona controlarà l'aforament i obligarà a mantenir una distància d'un metre

Mercadona va emetre un comunicat aquest diumenge en el qual anuncia les mesures que durà a terme des d'aquest dilluns, dia 16 de març, per evitar la propagació de l' coronavirus , entre les que es troba el control de l'aforament en els supermercats, així com obligar els clients a romandre separats, al menys, un metre.

En concret, indica que es controlarà l'aforament dels supermercats i es senyalitzarà la distància mínima exigida entre persones. Per això, cada supermercat de Mercadona tindrà concretat l'aforament màxim que garanteixi la distància preventiva d'un metre entre qualsevol persona.

Així mateix, no es permetrà l'accés un cop complet l'esmentat aforament mentre no abandonin l'establiment altres clients. Al seu torn, a la via pública d'accés a cada supermercat estarà marcada una distància mínima d'un metre per a les persones que esperin el seu torn d'entrada a les portes dels supermercats, que s'ha de respectar per poder accedir a la mateixa.

Mercadona garantirà la separació mínima d'un metre entre clients amb recomanacions de el personal de l'supermercat i amb el suport de cartells reforçant aquestes mesures. També estaran marcats límits d'un metre en el sòl de la secció de Peixateria i en les línies de caixes.

Igualment, indica que l'horari d'obertura serà de 09:00 a 20:00 hores, però afegeix que, donada l'excepcionalitat de la situació, s'anirà adaptant a les circumstàncies canviants, modificacions que, si es porta a terme, s'han de comunicar a cada moment.

No s'admetran devolucions

Mercadona també vol deixar clar que les botigues romandran proveïdes, "reforçant i garantint" el subministrament de productes bàsics i de primera necessitat perquè els clients puguin realitzar la seva compra diària.

Amb l'objectiu de protegir la seguretat alimentària, afirma que no s'admetran, "en cap cas i sota cap concepte", devolucions de producte.

Pel que fa a les recomanacions generals que realitza als seus clients, els treballadors de Mercadona i, a través de cartelleria i megafonia, recordaran que és recomanable acudir només una persona a realitzar la compra (no en família, o amb nens o grups), no acudir persones que formin part dels grups de risc, com la gent gran o persones amb malalties cròniques, o espaiar la compra al llarg del dia i no a l'hora d'obertura de l'establiment.

En la mateixa línia, també aconsella que per "solidaritat", es realitzi la compra amb agilitat i rapidesa, que no s'emmagatzemi innecessàriament productes perquè el subministrament de productes de primera necessitat està "més que garantit", que es pagui preferentment amb targeta i s'eviti l'ús de diners en efectiu.

Higiene d'empleats i establiments

Finalment, Mercadona recorda que ha adoptat mesures internes per reforçar la salut i seguretat dels seus treballadors, entre les que es troba el lliurament per l'empresa dels estris d'higiene i prevenció necessaris, i l'adopció dels criteris específics respecte a la salut .

Igualment, s'han reforçat els processos de desinfecció i neteja diaris de les seves instal·lacions amb serveis externs.

"En aquests moments, i d'acord amb la situació excepcional en què està immersa el país, a Mercadona estem adoptant aquestes mesures excepcionals per col·laborar i fer front a aquesta crisi. Preguem als nostres clients la màxima col·laboració en el compliment d'aquestes mesures" , conclou el comunicat

20 minutos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: