Membres del PDECat i ERC decebuts amb les direccions impulsen una llista cívica

Rate this post

Davant la incapacitat de les cúpules dels partits independentistes de posar-se d’acord amb una llista unitària per a presentar-se a les eleccions del 21 de desembre, un grup de membres dels entorns del PDECat i ERC han acordat d’impulsar una agrupació d’electors que transcendeixi les direccions de totes dues formacions i que sigui encapçalada pel president Carles Puigdemont. El termini per a presentar coalicions s’acaba aquesta nit vinent, però encara hi ha deu dies de marge, fins al 17 de novembre, per a presentar les agrupacions, amb el requisit d’haver aplegat un 1% de dels inscrits en el cens de les quatre demarcacions electorals.

Segons que ha pogut saber VilaWeb, aquest moviment s’ha començat a articular per la decepció per la ineficàcia de les cúpules de PDECat i ERC de posar-se d’acord per a anar junts a les eleccions, i ha començat a prendre forma en una reunió que han fet aquest matí en un local de Barcelona una vintena de persones, tant independents com membres de tots dos partits.

La voluntat és que els presos polítics formin part d’aquesta candidatura, i proposaran que sigui encapçalada pel president Puigdemont. Si aquest fos el cas, l’agrupació d’electors es presentaria a les eleccions per més que també ho fessin els partits per separat.

Els impulsors d’aquest moviment apel·len a la força i a la demanda per una llista unitària de país que, tot i no poder-se concretar en una coalició per la incapacitat de les cúpules dels partits de posar-se d’acord, compta amb una gran demanda popular. Una mostra espectacular d’això és el fet que la web llistaunitaria.cat, difosa dissabte per Twitter pel president Puigdemont, hagi recollit 270.000 inscripcions en tres dies.

Aquesta iniciativa conflueix amb un manifest fet públic avui en aquest article que porta per nom Democràcia i Dignitat, que signen una trentena de persones vinculades a la web respublicat.cat. El missatge: ‘Fer una crida a la responsabilitat de tots perquè constitueixin una única candidatura sobiranista, per guanyar clarament les eleccions i aconseguir la majoria parlamentària que faci possible la reinstauració de la legalitat democràtica.’ Els signants d’aquest manifest són Josep Albertí, Eudald Carbonell, Alícia Casals, Joan Contijoch, Pere Oriol Costa, Virgili Delgado, Rosa Maria Dumenjó, Josep Lluís Fernàndez, Josep Ferrer, Jordi Griera, Joan Guarch, Antoni Llimona, Roser Loire, Guillem López, Jordi Manyà, Jaume Marfany, Antoni Morral, Jordi Murgó, Josep Pinyol, Pere Pugès, Carme Renedo, Pep Riera, Joan Carles Roca, Carles Segura, Miquel Sellarès, Miquel Strubell, Víctor Terradellas, Josep Viana, Enric de Vilalta i Antoni Vives.

Tots dos moviments ja s’han posat en contacte per a coordinar l’organització d’aquesta agrupació d’electors amb el primer objectiu d’aplegar les aproximadament cinquanta-cinc mil inscripcions que l’avalin.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »