Membres del PDECat contraris a la unilateralitat es reuniran a Poblet al marge de JxCat

Més moviments al voltant de l’espai de JxCat. Representants del PDECat contraris a la unilateralitat i representants d’altres formacions com ara Convergents, Lliures, la Lliga Democràitca o fins i tot el PSC es reuniran el 21 de setembre al Monestir de Poblet per celebrar unes jornades que, sota el títol ‘El país de demà’, podrien marcar l’inici de l’escissió d’una part del PDECat, segons ha avançat ‘El Confidencial’ i ha confirmat l’ACN.

Tot plegat es farà al marge de Junts per Catalunya en un moment en què s’està “endreçant” l’espai postconvergent, que podria acabar amb la confluència del PDeCAT i la Crida dins de JxCat. La voluntat del president del PDECat, David Bonvehí, passa perquè l’entesa amb Carles Puigdemont sobre el futur de JxCat permeti a tot el PDECat sentir-s’hi còmode, però el temor a una escissió és molt present dins la formació, ja que un sector partidari d’aparcar la tensió amb l’Estat -on se situarien, entre d’altres, Marta Pascal, Carles Campuzano, Jordi Xuclà i diversos alcaldes- no descarta impulsar una nova formació si no hi ha acord estratègic amb Puigdemont sobre el camí que cal seguir i com s’hi integra el PDECat.

La pugna per ocupar l’espai de centredreta catalanista bull

La pugna per ocupar l’espai de centredreta catalanista bull

L’objectiu dels diferents actors que conformen JxCat és assolir un acord sobre la reordenació de l’espai durant els primers compassos de la tardor, però fins ara els avenços han estat més aviat escassos.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: