Membres de la PAH ocupen l’Ajuntament de Barcelona

Un grup de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han ocupat aquest matí l’Ajuntament de Barcelona per exigir a l’alcaldessa, Ada Colau, “reallotjaments dignes” per a les famílies desnonades. Els activistes han denunciat que els recursos que s’ofereixen a aquestes persones són sovint pensions “amb una evident falta d’higiene i seguretat” i no s’adeqüen a les seves necessitats. Algunes no tenen nevera ni cap espai adequat perquè els menors estudiïn.

Els membres de la PAH han ocupat el vestíbul de la plaça Sant Miquel per donar veu a les 600 persones afectades per desnonaments a la ciutat que viuen en aquestes condicions. “Al drama i la indefensió s’hi afegeix una vulneració, per part de les administracions, dels drets humans i de la mateixa llei 24/2015 perquè no se’ls garanteix un reallotjament digne”, ha denunciat la plataforma en un comunicat. Per això han demanat responsabilitats no només a l’Ajuntament, sinó també a la Generalitat i al govern espanyol per aturar aquestes situacions.

Colau ha reconegut la situació que denuncia la PAH. “Som els primers indignats amb el que es dona a la taula d’emergència”, ha dit. “Tenen raó a plantejar que els temps d’espera s’han de reduir”, ha defensat l’alcaldessa, que ha reconegut la feina diària de la plataforma.

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha estat dialogant amb els activistes al vestíbul del consistori. L’alcaldessa, al seu torn, ha explicat en roda de premsa després de la primera reunió de la comissió de govern que el govern municipal no veu idoni que hi hagi reallotjaments en albergs i ha demanat més implicació a la Generalitat: “Qui ha fet els deures és l’Ajuntament, que assumeix el 80% dels allotjaments, però ja ens sembla bé fer més en una situació d’emergència com l’actual”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: