Maza veu “revelador” que l’ANC i Òmnium assistissin a les reunions del Govern

Rate this post

El Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza, ha considerat “determinant i revelador” que membres de les organitzacions sobiranistes Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural acudissin a reunions del Govern de Puigdemont, fet que segons el seu parer mostra el nivell de col·laboració íntima que tenien.

“Jo no sé si amb veu, amb vot, sense veu, sense vot, no ho sé, però assistien a les reunions els propis responsables d’aquestes dues associacions”, ha indicat en declaracions a Informe Semanal, una intervenció en la qual ha defensat que existeixen motius sobrats per fonamentar la querella per rebel·lió, sedició i malversació presentada pel ministeri públic contra membres del Govern.

En la seva argumentació, el fiscal general ha exposat que, tot i que no ha existit vessament de sang, fets com la “destrucció” de tres cotxes de la Guàrdia Civil, els “actes d’intimidació” a agents de policia i guàrdia civil als seus allotjaments i els fets ocorreguts l’1 d’octubre són “actes de violència”.

Maza ha recordat que el delicte de rebel·lió no exigeix el vessament de sang, i en aquest punt ha puntualitzat que el Tribunal Suprem va dictar en la sentència sobre el 23F que la rebel·lió no necessita ser “cruenta”.

El fiscal general de l’Estat ha considerat “molt raonable” la presó preventiva dictada per a l’exvicepresident Junqueras i altres set exconsellers i ha recalcat que el factor més determinant per demanar la privació de llibertat del Govern destituït era la possible reiteració delictiva, i no tant el risc de fuga.

“Ahir mateix, el senyor Junqueras es va atribuir i va seguir signant un article en un diari estranger com a vicepresident de la República Independent de Catalunya“, ha recalcat Maza al voltant d’aquesta qüestió. 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »