Mauri: “Els partits es posaran d’acord per aconseguir el millor pacte possible”

Rate this post

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, s’ha mostrat convençut aquest dimecres que “els partits es posaran d’acord per aconseguir el millor pacte possible”. Ho ha dit durant l’homenatge de l’entitat a l’expresidenta Muriel Casals quan fa dos anys de la seva mort en l’acte de presentació de les obres literàries premiades en la Nit de Santa Llúcia.

Mauri ha subratllat que “en aquests moments d’incertesa i repressió” la cultura “ajuda a trobar respostes”, i ha recordat que durant els cinc anys “apassionats” de Casals com a presidenta, ella sempre assenyalava que Òmnium “no havia d’oblidar mai la seva missió com a entitat de defensa i promoció de la llengua catalana”.

En clau política ha assegurat: “Això va començar als carrers i és des dels carrers on seguirem avançant fins assolir la República somiada”.

El vicepresident d’Òmnium ha llegit una carta que Jordi Cuixart ha escrit des de la presó a Muriel Casals, on el president de l’entitat, empresonat de manera preventiva per ordre del Tribunal Suprem, ha volgut deixar clar que el record a Casals “no ha de ser mai trist”. 

Moltes personalitats

L’acte ha comptat amb la presència de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell; la germana de Muriel Casals, Isabel Casals; l’expresident d’Òmnium i antecessor de Muriel Casals, Jordi Porta, i membres de la Junta d’Òmnium Cultural.

El lloc escollit per fer la presentació de les obres premiades durant la Festa de les Lletres Catalanes ha estat el Casal de la Prosperitat de Nou Barris, el mateix districte barceloní on el passat 15 de desembre es va celebrar la Nit de Santa Llúcia.  Joan-Lluís Lluís, el guanyador del Premi Sant Jordi de novel·la amb ‘Jo soc aquell que va matar Franco’, ha afirmat en el marc de la cerimònia que al català “li cal un estat propi” per sobreviure.

Clara Queraltó, l’autora de ‘El que pensen els altres’, premi Mercè Rodoreda 2017, ha recordat la frase de Casals segons la qual el moment de les dones és sempre: “Hi estic d’acord, per això hem d’ocupar els espais que ara ocupen només homes”. 

Finalment, Josep Maria Fulquet, Premi Carles Riba amb l’obra ‘Ample vol de la nit’, ha demanat reivindicar la llengua pròpia “ara més que mai”, ja que “som en un moment on ens volen negar el dret a expressar-nos en la llengua que ens uneix”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »