Marta Rovira evita fer autocrítica per la gestió d’ERC amb el coronavirus

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, no ha criticat la gestió que la consellera de Salut, Alba Vergés; i el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Cakir el Homrani -tots dos d’Esquerra- han fet durant la crisi sanitària, malgrat la situació a les residències de gent gran on han mort més de 2.500 avis.

“Alba Vergés i Chakir el Homrani han estat al peu del canó 24 hores al dia des del primer dia”, ha assegurat en una entrevista a TV3. Rovira ha lamentat que Vergés i El Homrani “han tingut dificultats” a causa de la “centralització” de les competències que el Govern espanyol va aprovar amb el decret de l’estat d’alarma.

“Això va fer que el material no arribés just a temps, que no arribés tot el material i que el Govern de la Generalitat, des de diferents departaments, hagués de reaccionar fent compres”, ha explicat la secretària general de la formació.

La dirigent d’ERC, tanmateix, no ha fet referència en cap moment a la gestió de les residències de gent gran, que sí depenen de la Generalitat. De fet, han estat en mans dels republicans des de l’inici de la pandèmia. Primer depenien del Departament de Treball, Afers Socials i Família; però la conselleria de Salut va assumir-ne les competències el passat 9 d’abril, després que 1.123 avis haguessin mort als geriàtrics.

Les dades facilitades pel Departament de Salut xifren en 2.568 les persones que han perdut la vida a les residències per coronavirus des de l’inici de l’epidèmia, mentre que s’han registrat un total de 8.862 positius. Un fet sobre el qual Marta Rovira no s’hi ha referit durant l’entrevista al programa ‘Tot es mou’.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: