Marta Pascal qüestiona que Puigdemont pugui ser investit president

Rate this post

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, defensa en una entrevista a La Vanguardia que Catalunya disposi ‘d’un Govern estable dins de la legalitat’ i ha destacat la necessitat de trobar la fórmula més apropiada ‘per a correspondre al resultat de les urnes’. Pascal, que dilluns declararà davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, rebutja la via unilateral ni trencar amb cap legalitat per assolir la independència. ‘Al presentar-nos el 21-D assumim que la legalitat vigent a Catalunya emana de l’estatut i la constitució i és aquí on hi ha els marges per trobar una solució al conflicte polític que viu Catalunya, sense renunciar de cap manera que Catalunya disposi d’un estat’, assenyala Pascal, que també urgeix als partits a formar govern aviat.

Per Pascal, el període de negociacions entre les forces independentistes està sent més llarg del què inicialment semblava i sobre la investidura de Carles Puigdemont, ressalta que és fonamental la necessitat de trobar la manera per desencallar-la. ‘Recuperar les institucions i tenir un govern és el que ens ha de guiar, sabent que Puigdemont és un referent per a molts ciutadans’, insisteix la coordinadora general del PDeCAT, que en l’entrevista es mostra partidària d’un executiu que governi des del Palau de la Generalitat.

Pascal, d’altra banda, deixa clar que l’únic que pot plantejar la possibilitat d’investir un altre candidat és el mateix Carles Puigdemont. ‘No hi ha plans B ni C fins que el president no digui el contrari’, afirma la dirigent del partit nacionalista, que veu un ‘escenari rotundament dolent’ la repetició de les eleccions.

A pocs dies de declarar davant el jutge Pablo Llarena, Pascal també defensa que la proclamació del 27 d’octubre al Parlament va ser una ‘declaració d’intencions’ però que va quedar clar que l’endemà no hi havia un estat independent. ‘Va ser un acte simbòlic sense conseqüències juridicolegals’, comenta Pascal. Per últim, la dirigent del PDeCAT també nega que hagi format part de qualsevol comitè estratègic, tal com consta en els informes de la Guàrdia Civil.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »