Marlaska reconeix que el tancament de les fronteres "és una possibilitat real"

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska , ha reconegut aquest dilluns – a la Cadena Ser – que no descarta el tancament de fronteres, assumpte que abordarà aquest matí amb els seus homòlegs europeus: "És una possibilitat real", ha reconegut Marlaska, qui ha concretat que "l'única prioritat és garantir la seguretat i la salut dels ciutadans".

El titular d'Interior ha reiterat que el coronavirus no ha tocat encara el seu bec, de manera que "vindran una o dues setmanes difícils". No obstant això, Marlaska ha valorat l'actitud de la ciutadania, que "ha pres la direcció de posar-se al costat de les autoritats per lluitar contra el virus de manera solidària": "Ahir el trànsit es va reduir més d'un 60% en les entrades a Madrid ", ha ressaltat el ministre de l'Interior.

"L'estat d'alarma, que ja de per si comporta una limitació de drets important, sempre va dirigit a una finalitat legítima", ha explicat Marlaska, que ha puntualitzat que en 15 dies, quan el Congrés hagi de donar la seva autorització per prorrogar l'actual situació d'alarma, "podria ser un bon omento per prendre mesures complementàries".

"Deure solidari"

Marlaska ha destacat també que segueix sense haver incidents rellevants en el compliment ciutadà de l'estat d'alarma, amb uns "termes de normalitat dins de les circumstàncies extraordinàries": "Això és un deure de solidaritat d'uns amb altres", ha recalcat Marlaska, qui ha insistit que "aquesta societat és solidària i per això les sancions estan sent mínimes".

El titular d'Interior ha posat el focus també en la coordinació de les Forces de Seguretat de l'Estat amb les policies autonòmiques. En aquest context, ha deixat clar que la Generalitat no dificultarà la relació amb els Mossos perquè el grau de professionalitat de la policia autonòmica catalana és "altíssim".

"Confiar en les institucions"

Pel que fa a l'comunicat del rei Felip VI, que aquest diumenge ha anunciant que renuncia a l'herència del seu pare , Marlaska ha afirmat que "té una rellevància que a ningú se li escapa".

"Deixem que el cas, que està judicialitzat, es resolgui", ha sol·licitat Marlaska, abans de ressaltar que "el comunicat ens ha de fer confiar en les institucions".

Font

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: