Marlaska: "És una possibilitat real que Espanya tanqui les seves fronteres"

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dilluns que és una "possibilitat real" que es tanquin fronteres a la UE per combatre l'expansió de l'coronavirus , cosa que ha propiciat que a Espanya es decretés el dissabte l'estat d'alarma .

Efectivos de la Unidad Militar de Emergencias (UME), en la estación del Norte de Valencia, ciudad en la que se desplegaron para reconocer puntos de interés, de forma previa a una desinfección masiva con autobombas contra la propagación del coronavirus.

Aquest dilluns presidirà la reunió de el Comitè Estatal de Coordinació de Protecció Civil, en la qual estaran representades totes les comunitats autònomes, i participarà en una altra reunió amb la resta de ministres d' 'Interior de la UE on s'abordarà un possible tancament de fronteres. "És una possibilitat real que Espanya tanqui les seves fronteres", ha advertit ja que "encara no hem arribat a el pic" de casos a Espanya i cal paralitzar a tota cosa el nombre de contagis.

Respecte a fet que el president de Catalunya, Quim Torra, es negués aquest diumenge a signar el comunicat conjunt de Govern i les autonomies contra el coronavirus, Marlaska va indicar que "per a res" tem que aquesta decisió de l'responsable de la Generalitat afecti la coordinació de les Forces de Seguretat de l'Estat amb els Mossos d'Esquadra.

Segons el ministre, hi ha un "grau de coordinació important" amb els Mossos, els agents va dir que tenen un "grau de professionalitat digne de tot encomi", com ho van demostrar a l'octubre passat amb motiu de les protestes a Catalunya després de dictar-se la sentència de l' 'Procés'.

Coordinació "màxima"

Ha afegit que s'està produint una col·laboració "màxima" entre les Forces de Seguretat d'Estat i els cossos de seguretat autonòmics i locals, cosa que ha atribuït al fet que la "màquina de coordinació" en aquest àmbit porta temps funcionant.

Margarita Robles, ministra de Defensa, en rueda de prensa este domingo.

A el mateix temps, sobre el grau de compliment de l'estat d'alarma decretat dissabte, Marlaska ha comentat que no s'estan produint incidents ressenyables i que els espanyols estan col·laborant amb les autoritats, de manera que s'està reduint de forma ostensible el moviment de persones per plantar cara de "forma solidària" a l'Covid-19.

Per aquest motiu, el titular d'Interior ha revelat que està sent "mínima" la imposició de sancions a persones que no acaten l'estat d'alarma, encara que va assenyalar que a l ' "insolidari" o "reticent" se li aplicaran les lleis amb "paràmetres de proporcionalitat ".

Sobre les presons, Marlaska ha indicat que estan funcionant amb normalitat i ha destacat el "deure de solidaritat amb la societat" que estan demostrant els presos a l'acceptar que han de restringir les seves visites per evitar que ells s'encomanin o que ho facin els seus familiars i amics.

20 minutos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *