Màrius Carol: “La dècada perduda”

El conseller editorial i exdirector de La Vanguardia, Màrius Carol, lamenta en un article “la dècada perduda” i assegura que “l’Executiu de Quim Torra passarà a la història per la seva inanitat”. EL periodista afirma que “han estat dos anys perduts” i remarca que “mai dos socis no s’han entès tan poc i s?han criticat tant”.

Carol exposa que “la sensació de molts catalans és que els últims deu anys ha estat una dècada perduda”. “L’última crisi econòmica, els costos del procés (amb el canvi de seu de més de 4.000 empreses) i la paralització del país per la pandèmia de la Covid-19 han debilitat Catalunya”, sentencia.

També apunta que la Comunitat de Madrid “supera” Catalunya en aportació al PIB espanyol des del 2018 i, en aquest sentit, assenyala que “el dúmping fiscal i la centralització d’infraestructures han estat dos factors que han perjudicat la resta de comunitats, però especialment Catalunya, on s’ha seguit la recepta contrària: retallades i pujades d’impostos”.

Màrius Carol es pregunta si  el Govern, en comptes d'”avançar en el dret a l’autodeterminació i l’amnistia dels polítics presos”, “no s’hauria d’anar a la taula de diàleg per parlar de la fragilitat de l’economia, que afecta tots els catalans, més que no dels tràfecs de l’independentisme, que preocupen a menys de la meitat”.

Finalment, exposa que “no és moment de lamentar-se, però Catalunya no pot perdre més oportunitats, ni endinsar-se en la fractura política”. “L’actual Govern d’Espanya segurament és el més sensible a les qüestions catalanes que es trobaran mai a la Generalitat. I, a més, els independentistes disposen d’un grapat de vots que, si hi hagués vida intel·ligent en la política catalana, podrien utilitzar-se sàviament a Madrid”, conclou.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: