María Luisa Carcedo, nova ministra de Sanitat

Rate this post

Pocs minuts després de la dimissió de Carmen Montón, ja es coneix el nom de la nova ministra de sanitat. Serà Maria Luisa Carcedo Roces, fins ara alta comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil, segons han anunciat fonts del Govern de Pedro Sánchez.

Nascuda a Astúries, el 1953, és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat d’Oviedo i diplomada en Medicina d’Empresa per l’Escola Nacional de Medicina del Treball. Va desenvolupar activitat professional com a metgessa d’Atenció Primària del Servei de Salut del Principat d’Astúries, a Sotrondio i en el Centre de Salut d’El Natahoyo de Gijón.

Entre 1984 i 1991, Carcedo va assumir responsabilitats de gestió en l’àmbit regional asturià, primer com a directora de l’Àrea Sanitària de la Vall del Nalón, de l’INSALUD i, posteriorment, com a directora general de Salut Pública del Principat d’Astúries.

Va ser diputada en la Junta General del Principat i consellera de Medi Ambient i Urbanisme. Va exercir de portaveu del Grup Parlamentari Socialista en la Junta General del Principat d’Astúries. Elegida diputada al Congrés dels Diputats per Astúries en la VIII i X legislatures, i senadora per designació de la Junta General del Principat d’Astúries entre 2015 i 2018.

Va ser presidenta de l’Agència d’Avaluació de Polítiques Públiques i Qualitat dels Serveis entre 2008 i 2011. Des del 21 de juny és alta comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil. Actualment, forma part de la Comissió Executiva Federal del PSOE com a Secretària Executiva de Sanitat i Consum. El seu nomenament sortirà publicat demà dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »