Maragall veu “patètic i absurd” tornar al plantejament de l’Estatut

Rate this post

“Un punt patètic i absurd”. Així veu el conseller d’Exteriors, Ernest Maragall, que el govern espanyol vulgui tornar a plantejaments com el de l’Estatut de 2006. Maragall ha valorat d’aquesta manera, en una entrevista matinal a Rac 1, la comissió bilateral Estat-Generalitat celebrada aquest dimecres a Barcelona. Segons el conseller, els plantejaments proposats durant la cimera per la ministra de Polítiques Territorials, Meritxell Batet, li van recordar als anys previs a l’elaboració de l’Estatut. 

“El llenguatge de Batet em recordava als anys abans del plantejament del segon Estatut. Als anys 90 o els 2.000. Hi ha un punt d’absurd i de patètic, perquè no hi som. Per això ja hi vam passar”, ha retret Maragall. 

Tot i això, el conseller, que aquest dimecres va presidir la reunió de gairebé quatre hores, ha assegurat que el Govern no s’aixecarà de la taula de negociació tot i la negació a parlar de la situació dels presos i els exiliats o del dret a l’autodeterminació. “La nostra responsabilitat és estar sempre al peu de canó per defensar les nostres raons“, ha defensat Maragall. Malgrat la negativa a parlar de presos i autodeterminació, la reunió sí que va servir per posar en marxa diverses comissions i subcomissions per parla del repartiment competencial, infraestructures o finançament.

Ja aquest dimecres, en la roda de premsa posterior a la reunió, Maragall va lamentar que la reunió no hagués portat grans avenços i va destacar les profundes discrepàncies que es van constatar amb el govern de l’Estat. Amb un to enfadat i disgustat, Maragall va demanar al govern espanyol una rectificació. 

Anar a la font
Carlota Camps

Powered by WPeMatico

Translate »