Maragall reobre la delegació d’Itàlia apostant per enfortir relacions amb les institucions

Rate this post

El conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, ha reobert aquest dilluns 29 d’octubre la Delegació del Govern a Itàlia, amb seu a Roma. Durant la reinauguració, el conseller, que ha estat acompanyat del delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi, i de la directora general de Relacions Exteriors, Mireia Borrell, ha destacat que “els esdeveniments polítics a Catalunya van forçar un tancament absurd i irracional que estem en condicions de recuperar”. 

Maragall ha afegit que, en aquest cas, es restitueix “el mateix local, el mateix delegat i el mateix equip” i ha remarcat que “l’ambició és encara més alta perquè tenim l’oportunitat de mirar més lluny i no quedar-nos en una pura batalla de resistència o subsistència sinó també desenvolupar projectes de relació plena amb les institucions i la societat italiana”.

El conseller ha aprofitat també el viatge a Roma per mantenir reunions i trobades amb representants d’institucions, think tanks i mitjans de comunicació italians.

La Delegació del Govern a Itàlia és la tercera que es reobre després que el mes passat el conseller viatgés a Berlín i a Londres per reactivar les oficines del Govern a Alemanya i al Regne Unit i Irlanda. La reobertura d’aquestes tres delegacions, juntament amb les de França, els Estats Units i Suïssa, s’emmarca en la primera fase d’urgència del pla de desplegament de l’acció exterior del Govern impulsada pel Departament d’Acció Exterior després que es tanquessin amb l’aplicació de l’article 155. 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »