Maragall defensa mantenir el diàleg bilateral amb l’Estat: “És la nostra obligació”

Rate this post

El conseller d’Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, ha defensat aquest dijous mantenir el diàleg bilateral amb l’Estat a través de la Comissió Bilateral perquè assegura que és “la nostra obligació”. Malgrat que Maragall ha reconegut que la Comissió, que es va celebrar el passat 1 d’agost, no va aconseguir grans acords, ha defensat que cal seguir lluitant pels “drets” dels “set milions i mig de catalans”.  

Així s’ha expressat el conseller aquest dijous a la tarda a la comissió d’Exteriors que ha tingut lloc al Parlament i on ha explicat als diputats dels diferents grups com es va desenvolupar la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, que va estar presidida pel mateix conseller i per la ministra Meritxell Batet. 

“Podríem dir que la majoria de respostes del govern espanyol van ser negatives”, ha lamentat Maragall, recordant que el govern espanyol va tancar la porta a parlar de la situació dels presos i del dret a l’autodeterminació. “És evident que la nostra impaciència va per davant de la capacitat del govern espanyol per afrontar-ho”, ha assegurat Maragall. 

Tot i això, el conseller ha defensat mantenir les relacions amb l’Estat, però sense “renunciar a la conquesta de les dues altres normalitats”. 

En aquest sentit, Maragall ha assegurat que la “valoració és que ens vam quedar curts respecte el nostre objectiu” però s’ha mostrat contingudament optimista sobre les relacions reobertes entre els dos governs després del “septenni negre” del PP. Segons el conseller, “veníem d’anys d’acció bel·ligerant activa” i de “relaciones inexistents o absolutament negatives”, mentre que “ara estem tractant de passar del maltracte al respecte”. 

Finalment, Maragall també ha assegurat que “abans del 15 de desembre hauríem d’haver fet la primera reunió ordinària de tots els subgrups de la comissió”. 

Anar a la font
Carlota Camps

Powered by WPeMatico

Translate »