Maragall assumeix el repte de “recuperar el mapa complet” de delegacions exteriors

Rate this post

El conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, ha assegurat avui que la presència de les institucions catalanes al món s’ampliarà en els propers mesos i ha afirmat que l’objectiu del nou Govern és “tenir presència arreu del món”. El conseller ho ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio l’endemà que anunciés que es reobririen les cinc primeres delegacions exteriors tancades pel 155: les de Londres, Roma, Berlín, Ginebra i els Estats Units.

Maragall ha assenyalat que aquesta mesura tan sols forma part d’una primera fase. “És una mesura de recuperació immediata. Hi haurà una segona i tercera fase on haurem de recuperar el mapa complet que teníem. Anirem a París i Lisboa: Europa és prioritària. Després anirem a Àsia i a països emergents”, ha explicat. A més, el conseller ha afirmat que la cobertura de les places de les delegacions es farà a través de concurs públic.

Tal com ha explicat Maragall, amb aquestes mesures, el Govern pretén “obtenir el reconeixement de les institucions europees i del projecte de república” i aconseguir “un lloc en el debat europeu”. D’aquesta manera, el conseller vol “respondre a la brutalitat de l’Estat i l’aplicació del 155”. En aquest sentit, ha destacat la necessitat de recuperar el Diplocat “com a institució de país i instrument de projecció i de promoció”.

D’altra banda, respecte a la seva relació amb el nou ministre d’Afers Exteriors de l’Estat Espanyol, Josep Borrell, ha admès que encara no ha parlat amb ell i ha assegurat que no té “tanta necessitat de parlar-hi” perquè “no hi ha una subordinació”. “No demanaré permís a Espanya per exercir les meves funcions”, ha sentenciat.

Anar a la font
Alba Domingo

Powered by WPeMatico

Translate »