Manifestació indignada a Calafell per la mort d’un gos a mans de la policia local

Rate this post

Desenes de persones s’han concentrat aquesta tarda a Segur de Calafell rebutjar la mort d’un rottweiler a mans d’un policia local

La majoria de manifestants hi han assistit acompanyats dels seus gossos. El Partit Animalista – PACMA, entitat organitzadora, ha denunciat la “manca de protocols específics ètics i no letals de gestió amb animals”. Consideren que “els cossos policials no estan formats ni existeix cap voluntat política que així sigui”.

El gos hauria estat abatut per la policia local de Segur de Calafell a l’urbanització Valldemar, segons ha denunciat el PACMA aquest matí. Es tractaria d’un rottweiler que hauria atacat als membres d’una patrulla, responent a l’agressió amb trets. La policia local hauria arribat al barri a petició dels veïns, que es queixaven de la presència de l’animal, que no estava censat. 

El seu portaveu, Nacho Pascual ha denunciat que l’informe mèdic no indica lesions als agents i que cal implementar protocols per evitar aquests successos.

Els animalistes interposaran denúncia

Els animalistes han anunciat que interposaran una denúncia administrativa i qualifiquen l’actuació de “desproporcionada”. “És la segona vegada en menys de 30 dies que un agent policial acaba amb la vida d’un animal i això no es pot convertir l’única manera de gestionar un incident com aquest”, ha subratllat la portaveu del PACMA, Raquel Iglesias.

 Per la seva banda, des de l’Ajuntament s’insisteix que el policia va actuar en defensa pròpia i que s’estan acabant d’instruir diligències.

La mort del gos de Segur de Calafell arriba després de la polèmica generada per la mort de la gossa Sota a Barcelona també a mans de la Guàrdia Urbana, després que agredís a un agent.

Anar a la font
Cèlia Forment

Powered by WPeMatico

Translate »