Manel estrenen ‘Per la bona gent’, el primer videoclip del disc nou

“Tres portes tinc a ca meua obertes a tots els vents: la que està oberta per tu, l’altra per la bona gent…”. Així, amb versos de la meravellosa cançó ‘Alenar’ de Maria del Mar Bonet, comença ‘Per la bona gent’, el nou tema dels Manel. I no hi sona la veu de Guillem Gisbert, sinó la de la mateixa Maria del Mar Bonet, perquè el que ha fet el grup barceloní és agafar un fragment de la peça original, afegir-hi una base rítmica i a partir d’aquí construir una cançó pròpia que camina amb maneres lleugerament electròniques reflexionant, diu el grup, “sobre la porositat de les fronteres que separen el Bé i el Mal”.

El videoclip dirigit per Lluís Sellarès reforça la inquietant textura emocional de la lletra, sobretot la de versos com “encara no saps si calculo els meus actes buscant una retribució” i “encara no he dit si la joia dels altres em porta només alegria o em fa brollar dins un verí, una metzina, una forma subtil de dolor”.

Musicalment, ‘Per la bona gent’, que també serà el títol de cinquè àlbum dels Manel que es publicarà aquesta tardor, dona continuïtat a la cançó ‘Jo competeixo’ que tancava el disc anterior, en el sentit que és fruit de la combinació de segments aparentment desconnectats, uns de més melòdics, altres purament rítmics i tots contrastats per la repetició del ‘sample’ de la cançó de Maria del Mar Bonet.

El nou disc, produït novament amb el nord-americà Jake Aron, serà el primer autoeditat pel grup mitjançant el segell Ceràmiques Guzmán, un nom que fa referència al títol d’una cançó del primer àlbum dels Manel.

La gira de presentació de ‘Per la bona gent’ començarà el 9 de novembre al Deleste Festival de València, i també passarà el 16 de novembre pel Poble Espanyol de Barcelona (amb les entrades ja exhaurides), el 23 de novembre per la Tarraco Arena de Tarragona, el 29 de novembre per La Mirona de Salt (dins el Festival Temporada Alta), el 28 de desembre pel Teatre de la Llotja de Lleida i el 9 de gener per La Riviera de Madrid (dins el Festival Inverfest).

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: