Mala nota per a Enric Hernàndez: rebutjat pel 65% dels treballadors de RTVE

El 65% dels treballadors dels Consells d'Informatius de Radiotelevisió Espanyola han rebutjat en una consulta la designació d'Enric Hernàndez, exdirector d'El Periódico de Catalunya, com a nou director d'Informació i Actualitat. En la votació hi ha participat el 20% dels 3.211 treballadors convocats. Hernàndez va obtenir 95 vots a favor (14,7%) i 419 en contra (65%). Van votar en blanc 131 treballadors (20,3%).

Aquesta consulta, encara que no és vinculant ni anul·la el nomenament, és un procés a què se sotmet cada nou cap responsable d'informació. "És un instrument que tenen els professionals per mostrar la seva posició sobre els càrrecs directius dels que depenen", han explicat els Consells d'Informatius, que han lamentat la baixa participació.

El cens per avaluar la figura d'Hernàndez s'havia ampliat a tots els professionals "afectats per l'esmentada direcció", atès que es tracta d'un càrrec nou per sobre de la directora dels Serveis Informatius, Begoña Alegría. Entre les tasques d'Hernández figuren la coordinació de la informació entre els diferents canals i emissores de RTVE i la unificació de criteris entre informatius i magazins.

Fa poc més d'un any, els treballadors de RTVE es van pronunciar sobre la designació com a cap dels telenotícies de Begoña Alegría. El 85% hi va votar a favor. Els seus predecessors, José Antonio Álvarez-Gundín i Julio Somoano van rebre un 76,91% i un 70% de vots en contra, respectivament.

El rebuig d'Hernàndez és un garrotada per a l'administradora única provisional de RTVE, Rosa María Mateo. Els seus plans de reforma de la cúpula de la corporació han estat majoritàriament rebutjats pels treballadors a la consulta.

La designació d'Hernández va ser rebuda amb suspicàcia per alguns sindicats del Comitè Intercentres perquè arriba tot just en l'arrencada d'una campanya electoral.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: