Maduro reconeix contactes a alt nivell amb el govern de Trump

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha confirmat aquest dimarts que el seu govern manté converses amb la Casa Blanca “des de fa mesos”, corroborant així els rumors que s’havien estès durant els últims dies. “Confirmo que des de fa mesos hi ha contactes entre alts funcionaris del govern dels Estats Units de Donald Trump i el del govern bolivarià que jo presideixo”, ha afirmat en un acte emès per la ràdio i la televisió a Veneçuela.

Maduro també ha aclarit que l’acostament entre l’administració Trump i el seu govern s’ha produït amb la seva “autorització expressa”. “Directament, diversos contactes, diverses vies, per buscar regular aquest conflicte”, ha detallat. I ha assegurat que aquestes converses han permès que “el president Donald Trump escolti Veneçuela de veritat”. Segons Maduro, els funcionaris i col·laboradors del president nord-americà venen a Trump “una Veneçuela de mentida i, sobre aquesta base, conspiren, amenacen, agredeixen, sancionen”.

“Si el president Trump vol parlar algun dia seriosament i fer un pla per regularitzar i resoldre aquest conflicte, estem preparats sempre per dialogar”, ha insistit el president veneçolà.

Aquest dimarts, Trump havia avançat que el seu govern manté contactes “a molt alt nivell” amb el chavisme, en ser preguntat per les informacions sobre un diàleg entre la Casa Blanca i el considerat “número dos” de l’oficialisme a Veneçuela, Diosdado Cabello. “Estem parlant amb diversos representants de Veneçuela”, va dir l’inquilí de la Casa Blanca.”No vull dir amb qui, però estem parlant amb ells a molt alt nivell”, va insistir sense voler donar massa detalls.

Veneçuela continua en plena crisi política, social i econòmica. El gener passat el president Maduro va jurar un nou mandat de sis anys, que no reconeix l’oposició ni part de la comunitat internacional perquè va resultar reelegit en unes eleccions amb múltiples irregularitats. El febrer, a més, el president de l’Assemblea Nacional, Juan Guaidó, es va autoproclamar president interí de Veneçuela, amb el suport de més de 50 països, entre ells Espanya.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: