Madrid està millor que Catalunya

La Comunitat de Madrid ha demostrat que es pot doblegar la corba de contagis sense parar la seva activitat econòmica i ha pogut controlar la pandèmia dels seus barris gràcies a una estratègia de tests massius -té 2.100 persones ingressades i 428 a l’UCI-. En canvi, la Generalitat ha anunciat que allargarà les restriccions deu dies més perquè hi ha 2.700 pacients Covid ingressats als hospitals i gairebé 600 persones a l’UCI.

El comitè tècnic del Pla d’Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha aprovat aquest dijous mantenir les mesures establertes fins ara -tancament de bars i restaurants, centres comercials, comerços de més de 800 metres quadrats, entre d’altres- i ha anunciat quan es podran relaxar: el 23 de novembre.

Entre les mesures acordades s’hi inclouen restriccions suplementàries als actes religiosos, que no podran aplegar més de 100 persones, encara que el límit del 30% de l’aforament permeti que n’hi hagi més. Així mateix, també es prorroga el confinament nocturn i el confinament perimetral els caps de setmana.

El director de l’Institut Català de Salut (ICS), Josep Maria Argimon, ha explicat que el 23 de novembre es reprendran activitats a l’exterior, i es permetrà l’obertura de terrasses de bars i restaurants, que hauran estat trenta-nou dies tancats. També podran obrir les portes els centres esportius a l’aire lliure.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que aquest pla s’emmarca en la voluntat del Govern de “derrotar el virus i recuperar activitat, cercant un equilibri entre l’epidèmia i la vitalitat econòmica social i emocional del país”. “Ens permetrà posar horitzó a una desescalada que hem de fer progressiva i no de cop, ben treballada, amb consens i amb rigor científic, en el sí del Govern i amb tots els sectors implicats”, ha afegit.

“Demanem un esforç més. Una situació molt complexa com aquesta demana actuacions dures que no agraden a ningú, però tota Europa està lluitant en el mateix sentit. Si no actuem immediatament les conseqüències poden ser molt més dures”, ha conclòs.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: