Macron suspèn les factures d’aigua i llum per fer front al confinament

El president de França, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest dilluns que per fer front a les conseqüències del confinament suspèn les factures de la llum i l'aigua a tot el país. Així ho ha anunciat en un discurs dirigit a tot el país on també ha detallat més mesures per front a la pandèmia del coronavirus com endarrerir la segona volta de les eleccions municipals o que tanca les fronteres.

A més, Macron ha anunciat que a partir d'aquest dimarts es reforçaran les mesures per reduir els desplaçaments i només es podran fer aquells que siguin "estrictament necessaris" duran les dues pròximes setmanes. També es prohibeixen les reunions familiars i d'amics i els francesos només podran sortir de casa per anar a treballar, anar al metge o comprar.

Mesures econòmiques

La mobilització també serà econòmica: segons Macron, es crearà un Fons de Solidaritat per a ajudar els empresaris i es posarà en marxa un "dispositiu excepcional" d'ajornament dels càrrecs socials i fiscals, a més d'una garantia de l'Estat de 300.000 milions d'euros per als préstecs bancaris contrets per les petites empreses. Macron ha afegit que "cap empresa serà abandonada al risc de fallida".

El president també ha anunciat el desplegament en els pròxims dies d'un hospital militar de campanya a la regió oriental d'Alsàcia i ha previst que l'Exèrcit aporti la seva ajuda per a traslladar als malalts de les zones més afectades per a reduir la congestió dels hospitals.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: