Macron defensa Espanya i demana complir la Constitució “agradi o no”

Rate this post

“La sobirania (nacional) no es desfà, tret que un poble sencer vulgui fer-ho”. Així s’ha expressat el president francès, Emmanuel Macron, en ser preguntat pel cas català per un eurodiputat socialista espanyol durant el debat sobre el futur de la UE que ha tingut lloc aquest dimarts al Palament Europeu d’Estrasburg

Macron ha sortit així en defensa d’Espanya, tot i que no ho ha dit directament, i ha demanat que es respecti el “marc democràtic” i es reconegui la Constitució “agradi o no”. En aquest sentit, el president francès ha volgut mostrar-se “sensible” davant totes les “expressions culturals”, però ha demanat que la “sobirania s’expressi a nivell estatal”. 

El cap d’Estat de França ha contestat contestat així a l’eurodiputat del PSOE Ramon Jáuregui que, en el torn de preguntes, li ha demanat què pensa dels nacionalismes que volen crear estats fora dels seus estats. 

En el discurs inicial, Macron també ha parlat dels nacionalismes, als que ha titllat d'”esgoistes“, i ha demanat avançar cap a una Europa més forta amb una sobirania compartida. 

Anar a la font
Carlota Camps

Powered by WPeMatico

Translate »