Macron anuncia el confinament de tot el país a partir de divendres

El president de França, Emmanuel Macron ha anunciat aquest dimecres el confinament a partir de divendres a tot el país i per un mes, fins a l’1 de desembre. Les escoles i les universitats, però, es mantindran obertes. Es podrà sortir de casa per anar a treballar o per anar a una cita mèdica tot i que s’ha de prioritzar el teletreball. Es podrà sortir a comprar o per fer esport. Els bars i restaurants estaran tancats. Macron ha avançat que no hi haurà vacuna fins a l’estiu de l’any vinent.  El govern detallarà més àmpliament les mesures aquest dijous en una roda de premsa.

Macron ha explicat que s’han desprogramat operacions de càncer i de cor i ha advertit que el mes de novembre es pot arribar al límit d’ingressats per Covid-19 a l’UCI i ha recordat que ja s’estan traslladant pacients de coronavirus d’una regió a l’altra. Ha dit que el seu objectiu és protegir els francesos, sobretot la gent de més edat i la més vulnerable.

El 85% dels morts a França durant la pandèmia tenia més de 60 anys. “Ara però, hem detectat un augment de gent jove que està ingressada”, ha dit. “Cal protegir la nostra gent i la nostra economia. Hem de trobar un equilibri entre les dues coses. Hauríem pogut buscar la immunitat col·lectiva : a curt termini seria la tria entre els pacients a l’hospital, seria al menys 400.000 morts més durant els pròxims mesos, i no deixarem morir els nostres ciutadans”. S’han format 7.000 metges i infermers per treballar a les unitats de cures intensives.

El president francès ha explicat que hi haurà una certa tolerància en l’aplicació de les mesures fins després de Tots Sants. No es podrà sortir de la regió. Ha recomanat portar la mascareta fins i tot a casa i ha subratllat que si hi ha una millora en les xifres, en els pròxims dies, es pot plantejar una reducció de les mesures.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: