Machín: “L’Espanyol ha de ser un equip competitiu, difícil de batre”

“Quan estava a casa veient opcions que podien passar, un dels equips més atractius era l’Espanyol. No m’ho vaig pensar quan em van trucar, no tenia dubte que seria una opció encertada”. Pablo Machín té clar que pot fer créixer l’Espanyol en la mateixa mesura que el club pot ajudar-lo a créixer a ell. En la seva presentació a l’RCDE Stadium, el tècnic de Sòria ha mostrat la seva il·lusió per arribar “a un club històric” a qui vol deixar “en el lloc on es mereix”. Machín ha reconegut que tot i la delicada situació esportiva que viu actualment l’Espanyol, vol capgirar la situació en un any “il·lusionant” pel retorn a Europa. L’entrenador de Sòria arriba a l’Espanyol amb un cos tècnic format per Jordi Balcells com a preparador físic, Jordi Guerrero com a segon entrenador i Carlos Martínez com a assistent analista. 

El flamant entrenador blanc-i-blau ha enviat un missatge a la seva nova afició: “Estem aquí perquè ells disfrutin. Són una part molt important d’aquest club. La meva alegria seria que el dia que els 27.000 socis del club estiguin a l’estadi, disfrutin. I perquè això passi, hem de donar primer nosaltres”. Per aconseguir-ho, ha desenvolupat Machín, inculcarà al seu equip una característica “innegociable”. “Ho deixarem tot sobre la gespa. No baixarem els braços. Perdrem partits, però mai serà per desídia o deixadesa, sinó perquè han estat millors que nosaltres”. Machín ha mostrat el seu “respecte” cap a la feina feta per Gallego, deixant clar que intentarà “aprofitar les coses bones” d’un equip a qui en primer terme haurà d’”aixecar la moral”. 

Preguntat pels problemes que pateix l’Espanyol, el nouvingut ho té clar. “La base és posar-li difícil als rivals. Ser competitiu vol dir ser difícil de batre. Les cases es comencen des dels ciments. No podem regalar el punt que ens dona la Federació abans de començar els partits. I a partir d’aquí, intentar ser efectius”. Machín ha reconegut que “és evident, veient els gols que ha rebut l’equip” que l’Espanyol ha de millorar significativament en defensa. “Posarem el nostre gra de sorra per ser un equip més sòlid i solvent”, ha afegit. El tècnic de Sòria ha anticipat que intentarà inculcar el mateix sistema (3-5-2) que va impulsar al Girona i al Sevilla. “Mentiria si digués que no he pensat com ordenaré les peces. He fet els meus càlculs. Hi ha una plantilla àmplia, haurem d’adaptar a futbolistes que són versàtils a un model característic en els meus anys”, ha comentat. El tècnic, però, ha puntualitzat que té “molt clar” que si en algun moment veu que l’equip necessita un canvi o matís en el sistema no tindrà problema en aplicar-lo per aconseguir el benefici col·lectiu i assolir victòries que donin confiança. 

Machín, que ja va viure el que és compaginar l’Europa League amb la Lliga al Sevilla, té clar que la Lliga “és la prioritat”. “Això no vol dir deixar de banda cap competició. Feia molt que no competíem a Europa i no podem tirar aquest treball per la borda. Si els jugadors, com jo penso, tenen capacitat i nivell, intentarem lluitar les nostres relacions. Si em dius on si o si hem d’encertar, segur que és a la Lliga”, ha matisat. Preguntat pels descensos que han patit equips que participaven a Europa, ha reconegut que és un fet que coneix: “És bo que ho tinguem present, però no ens ha d’obsessionar. Hem de saber què ha passat perquè no ens confiem. No per ser un equip històric que està tranquil·lament a la Lliga, si ens descuidem no ens pot passar el que han patit altres equips”. El nou entrenador de l’Espanyol ha afirmat que coneix “bastant bé la plantilla” i que per aquest motiu és conscient de la seva capacitat. “He de treure rendiment a les peces que tenim. És el moment que treguin i demostrin la capacitat que tenen per estar tranquil·lament a Primera”. 

Machín també ha deixat clar que els entrenadors no tenen “cap vareta màgica”, però si la responsabilitat de “propiciar l’entorn més favorable perquè les qualitats dels jugadors surtin i facin disfrutar a l’afició”. El tècnic no ha fet cap gran promesa més enllà d’assegurar “una màxima implicació des del primer al darrer minut” de la seva figura i del seu cos tècnic”. “És la fórmula que coneixo per trobar l’èxit. Treballar i aconseguir-ho”, ha dit, abans de parlar dels valors que té ell i l’entitat. “Les meves senyes d’identitat les he plasmat en els equips que he dirigit. Ara hem de tenir una comunió amb les senyes d’identitat històriques de l’Espanyol. Me’n vull impregnar”. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: