L’unionisme es queda amb les ganes de clamar contra el català a Sant Jaume

Rate this post

L’unionisme s’ha quedat amb les ganes de clamar contra el català a la plaça Sant Jaume. Els Mossos han impedit que arrivessin a la plaça perquè un grup d’independentistes hi estava fent una manifestació, justament, en favor de l’escola catalana.

Han estat més d’un miler els unionistes,  que s’han manifestat aquest diumenge pels carrers de Barcelona per reclamar la imposició del castellà a les aules catalanes. La marxa ha avançat de manera pacífica fins a la Via Laietana on els Mossos d’Esquadra els ha barrat el pas per fer un cordó entre ells i grup independentista que estava a la plaça de Sant Jaume. 

Diversos manifestants, visiblement enfadats i descontrolats, s’han encarat amb els Mossos que formaven el cordó per intentar arribar a Sant Jaume cridant-los consignes com “On estàveu l’1 d’octubre” o “Aquesta policia no ens representa”, i fins i tot un ha arribat a les mans amb un agent.

Adrià Rovira

Durant la manifestació ha transcorregut des de la plaça Universitat fins a la plaça de Ramon Berenguer el Gran, ja que no han pogut arribar a Sant Jaume perquè hi havia una manifestació independentista. Els manifestants, han estat insultant els manifestants independentistes, que es trobaven a l’altra costat del cordó policial, i intentant traspassar el cordó dels Mossos

Per la seva part, l’organització de la manifestació, la plataforma ‘Hablamos español’ ha denunciat no haver pogut arribar al seu destí perquè hi havia una altra manifestació, i la seva presidenta, Glòria Lago ha assegurat que els independentistes “els odien”, just abans de començar la marxa. 

Comissaria de la policia espanyola

Durant el recorregut, han passat per davant la comissaria de la policia espanyola de Via Laietana on els manifestants, que reclamaven el castellà a les aules, han donat suport “a la seva policia” i els han aplaudit durant una llarga estona.

Adrià Rovira

Anar a la font
Adrià Rovira

Powered by WPeMatico

Translate »