L’unionisme aprofita l’entrevista a Montilla al FAQS per lapidar TV3

Rate this post

L’ull de poll trepitjat pel periodista Maiol Roger a l’expresident José Montilla al Preguntes freqüents de dissabte continua provocant controvèrsia. Segons la diputada Beatriz Silva, al programa es va permetre que Roger fes mofa de Montilla en la seva anàlisi.

montilla faqs2

TV3

I no només això, també es preguntava quins criteris se segueixen al programa a l’hora de triar el públic de plató. Al seu parer, els aplaudiments del públic quan el periodista li va dir a Montilla que la millor eina contra els mals moments és l’humor i la caricatura, no es corresponen amb el pluralisme polític i social que es viu al país. Idees que van ser respostes amb contundència per part de Gabriel Rufián o Xavier Sala i Martin.

Les crítiques de Silva han tingut continuïtat avui per part d’altres polítics amb un vell objectiu entre cella i cella: el control de Televisió de Catalunya. El FAQS ha tornat a estar en el punt de mira, per exemple, d’Andrea Levy. La vicesecretària d’estudis i programes del PP ha condemnat durament l’entrevista de Laura Rosel a Joseán Fernández, exmembre d’ETA.

La diputada popular considera que a Televisió de Catalunya no es fa periodisme sinó activisme, i que “al FAQS van convidar Montilla per burlar-se d’ell. És un programa d’entreteniment independentista. A mi em volen entrevistar per justificar el seu relat contra l’estat opressor'”

andrea levy

@PPCatalunya

David Mejía, diputat de Ciutadans i president de la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, considera que la cadena catalana “està descontrolada. Per això és bo que anem a TV3, perquè es visualitzi la manca de pluralitat i de rigor”. En aquesta línia s’expressa el diputat del PSC al Congrés, José Zaragoza, que aplaudeix la reacció de Montilla després de l’anàlisi de Maiol Roger: “Per denunciar la falta de pluralitat de TV3 has d’anar-hi a denunciar-ho. Però no necessàriament has de donar espectacle. Com va fer Montilla, que va respondre amb educació”.

montilla faqs

TV3

Sobre la selecció del públic, petició que feia ahir Beatriz Silva, l’expresident del PP català, Daniel Sirera, considera que “si hi ha normes contra l’exhibició de publicitat, per què no s’evita la politització del públic?”. I Joan Ferran, exdiputat del PSC que va denunciar informació esbiaixada a TV3 al llibre Maleïda crosta, assegura que “en una tertúlia de 4 o 5 persones tu ets com el pobre que conviden pel sopar de Nadal. Hi ha programes que fan propaganda i no hi vaig si em conviden”. Veurem dissabte quina resposta hi dona el Preguntes freqüents. De moment, el compte de twitter de TV3 ha publicat aquest tuit pels que, com el Rajoy de Polònia, estan una mica nerviosos amb tot plegat…

Cremes reparadores i cutis refino. Prendran nota els que es queixen del que es fa a TV3? 

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »