L’Spar Girona consolida la seva tendència a Europa

La presència de l’Spar Girona entre els vuit millors del continent, per primer cop i després del frenètic desenllaç de la bombolla a Schio, consolida la trajectòria sempre ascendent de l’Uni a Europa.

El primer títol de lliga, el 2015, va fer impossible renunciar un any més a la competició continental i el debut va ser en l’Eurolliga, amb 4-10 (4-3 a Fontajau) i l’equip últim del seu grup amb el mateix balanç que l’Avenida –penúltim de l’altre– proper rival de quarts al març a doble partit en una sola seu.

L’Eurocopa va suposar un procés de tres anys de creixement que va acabar a Montpeller en la semifinal. En l’estrena el primer partit perdut contra l’AGÜ de Gray (85-54, 23 punts i 7 assistències de la base de l’Spar), que seria subcampió, va deixar l’Uni fora en la segona eliminatòria posterior a la fase de grups.

El segon any a l’Eurocopa va ser el Galatasaray, que venia de l’Eurolliga i acabaria campió, el botxí a Fontajau amb la suspensió de Dubljevic a cinc segons i en una edició amb les primeres grans nits europees com la de la remuntada contra l’Olympiacòs. El curs següent les eliminatòries amb tornada a casa contra MBA Moscou i Szekszard –aquella pròrroga…–, feien habitual l’èpica en els finals, com en l’anada contra el BLMA, deixant en tres el desavantatge per a la tornada amb un 27-12 al darrer quart.

El segon títol de lliga el 2019 va tornar a convertir en imperatiu disputar l’Eurolliga i, el curs passat, l’Uni va milorar la primera experiència amb l’accés als quarts –contra el Venècia la competició es va cancel·lar– amb la primera victòria fora de casa en la darrera jornada, també a Montpeller (45-57).

Aquest curs, l’equip va jugar per primer cop la prèvia i, en dues bombolles, la primera a Fontajau; l’Spar Girona passa a quarts amb 3-3 i per una sola cistella, la que no va fer Achonwa (28 punts) sota el cèrcol en el darrer instant.

Anar a la font – El Punt Avui – Esports

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: