Els països que prohibeixen viatjar als espanyols

Espanya presenta un escenari dramàtic i els altres països ja es blinden perquè els espanyols no els encomanin la malaltia. Concretament, som el cinquè país de l'món amb major nombre de contagiats, i un dels epicentres de l' c oronavirus Covid-19 . Es concentren en el territori espanyol més de 6.300 contagis i prop de 200 persones mortes.

Per això, són més de 100 els països que han imposat restriccions als viatgers procedents d'Espanya. Aquestes mesures van des modalitats de quarantena a algun tipus de prohibició a l'entrada de persones. Per això, el Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació ha recomanat als viatgers espanyols que ajornin els seus viatges i que evitin sortir de país en el cas que no sigui inajornable.

Dins d'Europa

Països com Ucraïna, Turquia, Eslovàquia, Àustria, República Txeca, Malta, o Montenegro han prohibit l'entrada a ciutadans procedents d'Espanya o bé han suspès les comunicacions aèries i / o marítimes amb el nostre país. En el cas de Malta, per exemple, anunciava la nit de dimecres que suspenia els vols amb Espanya per l'coronavirus. El primer ministre d'país comunicava, a més, que tots els viatgers procedents d'Espanya en els últims 14 dies s'han d'aïllar amb possible multa per incompliment.

Altres països com Bòsnia i Hercegovina, Xipre, Croàcia, Estònia, Macedònia de el Nord, Noruega i Romania han imposat modalitats de quarentenes per a viatgers l'origen sigui Espanya. Les autoritats de Bòsnia i Hercegovina, concretament, han decretat que les persones que siguin procedents d'Espanya, així com d'Itàlia, Alemanya, França, Iran, la Xina i Corea del Sud, romandran en quarantena durant els 14 dies següents de l'arribada.

I Alemanya, Bèlgica, Bulgària, Dinamarca, Estònia, Lituània i Itàlia exigeixen algun altre tipus de mesura restrictives. Suïssa per la seva part ha imposat controls, que podrien provocar el rebuig de viatgers. El Ministeri de Sanitat de Lituània ha comunicat que aquelles persones que hagin visitat Espanya en els últims 14 dies hauran de declarar i registrar-se davant aquestes autoritats omplint un formulari, si bé no prohibiran l'accés.

Viatjar a Àsia

Aràbia Saudita, Filipines, Índia, l'Iraq, Israel, Jordània, Kazakhstan, Kirguizistan, Kuwait, Líban, Qatar i Oman també han vetat l'entrada a turistes espanyols. Aràbia Saudita, concretament, va anunciar dilluns passat la suspensió de viatges d'aquells que hagin estat a Espanya. Els que arribin a l'Azerbaidjan, Xina, Geòrgia, Japó, Kuwait, Laos, Myanmar, Rússia (Moscou) i Tailàndia hauran de passar un període de quarantena.

Altres com el Japó, Nepal, Vietnam o Singapur exigeixen algun altre tipus de mesura restrictives, per exemple, a l'hora d'aprovar un visat. Al Nepal, per exemple, els espanyols ja no poden sol·licitar visats en el lloc de destinació. Per ara, hi ha la possibilitat de demanar-prèviament a l'Ambaixada del Nepal a Espanya i aportar un certificat mèdic que demostri que no ha contret el coronavirus. Mentre Cambodja bloquejarà des del 17 de març i durant els propers 30 dies l'entrada al seu país als viatgers que hagin visitat Espanya.

Amb destinació a Amèrica

Els països que prohibeixen l'entrada d'espanyols o han suspès les comunicacions aèries i / o marítimes amb el nostre país són El Salvador, Estats Units, Guatemala, Jamaica, Trinitat i Tobago i Veneçuela. El ministre de Salut de Guatemala va comunicar que a partir d'dijous l'entrada a ciutadans europeus quedava prohibida, entre els quals es troba Espanya. La restricció inclou entrar per aire, mar i terra.

Per la seva banda, Equador, Uruguai, Xile, Colòmbia, Cuba, Dominica i Perú -que suspèn els vols a partir de l'16 de març- han imposat quarantenes. Aquesta mesura també ha estat adoptada per l'Argentina que a més, va declarar 12 de març la suspensió durant 30 dies dels vols internacionals procedents d'Espanya. Per la seva banda, Haití i Hondures imposen un altre tipus de mesures restrictives i de control sanitari.

Per anar a l'Àfrica

Marroc ha suspès les comunicacions aèries i marítimes amb Espanya i els passos terrestres també pateixen restriccions. Algèria suspèn els vols a partir de l'16 de març. Burundi, Guinea Conakry, Kenya, Libèria, Moçambic, Níger, Rwanda, Tunísia, Uganda i Mali obliguen els viatgers que vinguin d'Espanya a fer una quarantena. Guinea Equatorial directament prohibeix l'entrada als no residents. Camerun, Egipte i Sudan exigeixen algun tipus de mesura restrictives.

a Oceania

Els viatgers procedents d'Espanya que arribin a Kiribati i Samoa hauran de passar per un període de quarantena. Mentre que Illes Marshall ha establert prohibicions a l'entrada de persones que vinguin d'Espanya.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: