Els mercats reconeixen la gestió d'Álvarez-Pallete (Telefónica)

El mercat borsari aprecia la difícil gestió que està duent a terme el president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, a l'capdavant de la companyia, en què ha hagut d'abordar una important reestructuració de l'negoci i un ajust de plantilla en 2019.

La seva arribada a la direcció de la companyia de telecomunicacions ja va ser ben valorada en els mercats, de tal manera que a el tancament del primer any de la seva presidència (a l'abril de 2017) la rendibilitat de les accions havia pujat un 22,1%.

El canvi de perímetre empresarial de el grup, amb visibles conseqüències en els resultats econòmics, no ha passat desapercebut en el mercat borsari de manera que la rendibilitat de l'acció s'ha vist afectada en els últims quatre anys. Des 2016, la tornada de la valor per als accionistes (TSR en les seves sigles en anglès) ha baixat un 28,1%.

Cal destacar que la incorporació d'altres importants executius en algunes de les principals companyies de l'Ibex-35 ha corregut pitjor sort.

El mercat no aprecia millores en la gestió, per exemple, d'Ana Patricia Botín, presidenta de Banco Santander des 2014 i que en tan sols el primer any de la seva gestió bancària el valor de les accions retrocedir un 28,3% i des d'aquella data fins a dia d'avui porta acumulat un retrocés de l'44%.

En menor mesura, els mercats també han analitzat amb prevenció la tasca des de novembre de 2018 de el president de BBVA, Carlos Torres Vila, i des d'aquesta data l'entitat bancària porta acumulada una pèrdua de l'10,4% de la seva rendibilitat borsària.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: