Els mestres i professors de Madrid no hauran de treballar fins al 26 de març pel coronavirus

Notícies relacionades

Els professors de col·legis, instituts, universitats i centres empresarials no hauran d'anar a treballar després de l'anunci de la Comunitat de Madrid, que ha decretat la suspensió de tota l'activitat educativa a partir de dimecres que ve 11 de març i durant els propers 14 dies (fins al dia 26). L'objectiu és que no es propagui més el coronavirus a la regió, on ja hi ha 577 infectats i 17 morts. De fet, no es descarta que la mesura es prorrogui durant més setmanes.

Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, ha fet públic l'anunci seguint la mesura decretada pel Govern basc, que també tancarà durant dues setmanes tots els centres educatius de Vitòria, incloses les escoles bressol, els instituts i les universitats. Això sí, allà la mesura es posarà en marxa un dia abans, el dimarts 10 de març.

El cessament de l'activitat educativa dels col·legis implica el tancament dels centres i, per tant, els professors no hauran de treballar durant el temps que duri la mesura. A més, se suspendran també les activitats complementàries i les extraescolars.

D'altra banda, Díaz Ayuso ha recomanat a les empreses que, en el cas que sigui possible, optin pel teletreball, així com per la revisió i actualització dels seus plans de continuïtat de l'activitat laboral davant emergències com el coronavirus. A més, que es permeti als pares certa flexibilitat horària per millorar la conciliació familiar en aquestes circumstàncies

En la seva compareixença, Ayuso també va aprofitar per donar el condol a les famílies dels morts per coronavirus. "El 5% dels contagiats està a l'UCI i el 15% presenta un quadre lleu. Hem de lamentar la mort de 17 persones a Madrid i volem enviar el nostre condol a les famílies. També volem donar les gràcies a tots els que, d'una o altra manera, estan involucrats en aquest treball ".

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: