L’Open Arms reclama que es garanteixin els “mitjans necessaris” per anar a les Balears

L'Open Arms s'obre a viatjar a algun port de les Illes Balears, si Itàlia i Espanya "posen els mitjans necessaris" per a garantir la seguretat i l'èxit. No obstant, l'ONG considera "completament incomprensible" que els dos governs hagin acordat que el vaixell de salvament hagi de desembarcar a les Balears, ja que "a 800 metres de les costes de Lampedusa, els estats europeus estan demanant a una petita ONG que afronti, després de 18 dies d'espera, mil milles més i tres dies de navegació, en condicions climàtiques adverses i amb 107 persones esgotades a bord".

L'Open Arms ha recordat que entre l'1 i el 10 d'agost van dur a terme tres operacions de rescat marítim diferents, salvant un total de 163 persones, entre les quals hi havia dues dones embarassades i 32 menors d'edat. Des del primer moment van demanar un port per desembarcar aquestes persones als estats més propers, Itàlia i Malta, com recorden que "exigeix el dret marítim internacional", però van rebre una resposta negativa.

Fins ara s'han dut a terme sis evacuacions mèdiques d'emergència. Afegeixen que han adoptat totes les mesures necessàries per garantir els drets de les persones que porten a bord, recorrent al Tribunal de Menors i la Fiscalia de Palerm, el TAR de Laci i el Fiscal d'Agrigent.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: