L’OMS recomana utilitzar paracetamol abans que ibuprofèn contra el coronavirus

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assenyalat aquest dimarts que encara no hi ha evidències provades que l'ús d'antiinflamatoris, com l'ibuprofèn, pugui agreujar la salut de pacients amb coronavirus, però ha recomanat que s'utilitzi el paracetamol al seu lloc. "Els nostres experts estan investigant això per poder donar futures pautes, però mentrestant recomanem utilitzar paracetamol i no ibuprofèn a l'automedicar-se", ha assenyalat el portaveu de l'OMS Christian Lindmeier.

El portaveu ha matisat que si els antiinflamatoris són prescrits per un metge llavors la situació depèn de l'observació d'aquest i de la responsabilitat del pacient.

Un rumor a les xarxes

En els últims dies han circulat en xarxes socials presumptes informacions assenyalant que el consum d'ibuprofèn podria augmentar l'expansió del virus i amb això la gravetat de la malaltia en pacients, la qual cosa podria explicar la proporció de casos greus més gran a Itàlia amb relació a la Xina.

El rumor sembla basat en un article de la revista The Lancet sobre els efectes de la malaltia en pacients amb hipertensió i diabetis, encara que en ell s'aclareix que les opinions sobre això són hipòtesis mèdiques encara no comprovades.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: