L’ocupació a la UCI segueix alta

En els últims tres dies la variant britànica és cada cop més present a Catalunya i s’aproxima als nivells de la variant originària de Wuhan, amb una presència d’un 30% al territori català. A banda, s’han trobat dos casos de variant brasilera que corresponen a un clúster de sis persones. Aquesta nova variant també causa més infeccions.

Els indicadors que més preocupen segueixen sent els d’ingressos a la UCI, ja que, tot i que el ritme d’infecció de la tercera onada no és tan ràpid que en les onades prèvies, el nombre d’ingressats és bastant superior. No reduir aquestes xifres significa que un eventual repunt en els contagis partiria d’una ocupació d’unitats de cures intensives molt elevat.

Campanya de vacunació

La campanya de vacunació ja ha administrat 425.505 vacunes (252.818 primeres dosis i 172.687 segones dosis). A les residències geriàtriques, les xifres tan altes de cobertura, han permès flexibilitzar-ne les mesures.

També s’ha començat a veure l’efecte de la vacuna en els professionals dels centres sanitaris, amb una reducció del 80% de les infeccions. 

La campanya vacunal s’ha ampliat a la resta de professionals sanitaris i serveis essencial com els funcionaris de presons o els professors dels centres educatius i persones trasplantades. A partir de la setmana vinent, s’hi afegirà el personal de les funeràries.

Persones vulnerables i dependents

El gran repte són les persones de gran vulnerabilitat que acudeixen al centre de dia o persones en programes d’atenció domiciliària, sobretot les majors de 80 anys i els seus cuidadors.

En aquests casos, es contactaran les persones que es puguin desplaçar als punts de vacunació i, en les situacions en les quals no sigui possible, la vacunació es farà en els domicilis.

El progrés en el pla de vacunació dependrà de la disponibilitat i de la quantitat de vacunes rebudes.

gencat.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: