L’obertura de la mobilitat a l’àrea de Barcelona es decidirà abans de dilluns

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha manifestat avui que davant la possible entrada en fase 1 de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana el proper dilluns “moure’s per l’Àrea Metropolitana de Barcelona entra dins de les avaluacions que fem de manera permanent”. Si la cosa no canvia, tot i l’entrada a la fase 1, no es podria entrar ni sortir de la ciutat de Barcelona perquè ella sola forma una regió sanitària. “La decisió s’ha de prendre avui o demà”, ha avançat.

“Les realitats sobre regions sanitàries ens les hem anat trobat arreu de Catalunya. El 68% de la població de Catalunya viu entre les regions sanitàries de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i el que mana les nostres decisions són els criteris epidemiològics”, ha dit.

En aquest sentit i en declaracions al programa Via lliure de Rac 1, conduït per Xavi Bundó, el conseller ha afegit que “si els experts en matèria sanitària consideren que hi pugui haver mobilitat entre aquestes regions llavors farem una proposta al ministeri. Si els experts no ho veuen, doncs no farem aquesta proposta”.

El conseller ha insistit en què “en el cas que hi hagi una mobilitat, cal que es faci amb la màxima prudència”. “Estem treballant permanentment per valorar-ho. Qui ha de fer els informes és Salut, i nosaltres els de mobilitat”.

“Cal defensar el dret a manifestar-se”

En referència al dret per dur a terme manifestacions, el titular d’Interior ha afirmat que “des de Madrid vam tenir una resposta negativa, però ens hem avançat, i creiem que cal defensar el dret a manifestar-se. En cap cas poden laminar aquest dret fonamental. S’han de condicionar les mesures de seguretat perquè la gent es pugui manifestar, amb l’ús de mascaretes o pancartes individuals, per exemple”. “Tenim dret a manifestar-nos, és un dret que tenim tots, i el que hem de fer és condicionar-ho amb la situació greu que hi ha ara per evitar la propagació de la pandèmia”, ha afegit.

A preguntes del periodista, i pel que fa a la manifestació de la Diada del proper 11 de setembre, Buch ha manifestat que “estem treballant més enllà del dia a dia. Mirem d’anar un pas per endavant. La nostra voluntat és fer una proposta que sigui dirigible per part de tothom, però ara estem molt més concentrats amb la revetlla de Sant Joan, amb les escoles i els casals d’estiu”. “La manifestació és molt important però la tenim més enllà en el calendari. Estem fent tots els informes corresponents”.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: