Lluís Pasqual: “Si jo fos independentista no m’hauria passat res”

Rate this post

Lluís Pasqual ha dirigit el Teatre Lliure amb èxit per molts i mà de ferro per alguns. L’incident amb l’actriu Andrea Ros que va lamentar que el director fos dur amb ella als assajos va desembocar en la dimissió de Pasqual. Ara el director ha concedit una entrevista al diari El País on assumeix que si ell fos independentista res d’allò li hauria passat: “No creo que el independentismo se me haya cargado. Sí pienso que, si yo hubiera sido independentista, no me habría pasado absolutamente nada. Dejé vender y poner lazos amarillos en el Teatre Lliure de Gràcia, no tengo ningún problema con eso”. Alguns rumors sostenien que Lluís Pasqual no va ser proactiu amb posar llaços grocs al Lliure i això seria mal vist per les institucions catalanes.

Àngels a Amèrica/Felipe Mena/Teatre Lliure

Teatre Lliure

Pasqual passa comptes mesos després de la seva sonada sortida: “No sé si me la tenían jurada. Sí sé que mis dos últimos años en el Lliure me han supuesto 10 veces más de energía gastada que lo que normalmente me hubiera costado. Todo era mucho más difícil”. Assenyala indirectament les institucions públiques de complicar-li la direcció del segon teatre públic del país després del TNC.

luis pasqual ACN

ACN

El director acaba assenyalant directament les autoritats: “Sentí que no tenía ningún apoyo. Y es inútil continuar en un sitio contaminado y sin la confianza de los que gestionan. En el Lliure me sentí libre hasta el penúltimo minuto. Y en el último me sentí acosado. Así que pudiendo elegir, elijo la libertad de hacer lo que quiera”. Fer el que vol al càrrec i abandonant el càrrec. El gremi ha diagnosticat que les maneres de Pasqual al capdavant del teatre eren de la vella escola i que segons quines actituds ara ja no són admissibles.

Anar a la font
Marc Villanueva

Powered by WPeMatico

Translate »