Llista de països des dels quals cal aportar PCR negativa per entrar a Espanya

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dijous la llista de països i territoris als viatgers dels quals se’ls exigirà una PCR negativa feta en les últimes 72 hores per entrar a l’Estat. En concret són 28 països de la Unió Europea (UE) i Schengen i 37 tercers.

Els països de la UE i Schengen són els següents:

-Alemanya

-Àustria

-Bèlgica

-Bulgària

-Croàcia

-Dinamarca (excepte les illes Feroe i Groenlàndia)

-Eslovènia

-Eslovàquia

-Estònia

-França

-Grècia (excepte algunes zones)

-Hongria

-Irlanda

-Islàndia

-Itàlia

-Letònia

-Lituània

-Liechtenstein

-Luxemburg

-Malta

-Noruega (excepte algunes regions)

-Països Baixos

-Polònia

-Portugal (excepte les illes Açores)

-Romania

-Suècia

-Txèquia

-Txipre

La llista de tercers inclou els següents països i territoris:

-Albània

-Andorra

-Argentina

-Armènia

-Aruba

-Bahréin

-Belice

-Bòsnia i Hercegovina

-Cap Verd

-Colòmbia

-Costa Rica

-Emirats Àrabs Units

-Estats Units

-Geòrgia

-Gibraltar

-Guam

-Jordània

-Kuwait

-Líban

-Líbia

-Macedònia del Nord

-Marroc

-Moldàvia

-Mònaco

-Montenegro

-Palestina

-Panamà

-Polinèsia Francesa

-Puerto Rico

-Regne Unit

-Rússia

-San Marino

-San Martín

-Suïssa

-Tunísia

-Ucraïna

En el cas de la UE i l’Espai Econòmic Europeu, el criteri d’inclusió ha estat el de zones de risc de color vermell o gris partint dels indicadors combinats segon les recomanacions del Consell Europeu. Pel que fa a tercers països, s’inclouen aquells amb una incidència acumulada a 14 dies de més de 150 per cada 10.000 habitants.

El llistat de països o zones de risc i els criteris emprats pera a la seva definició seran revisats cada 15 dies. L’actualització de les revisions del llistat de països o zones es farà efectiva al cap de set dies de la seva publicació, “amb l’objectiu de permetre a les companyies de transport, agències de viatges i operadors turístics que ajustin les mesures informatives per als passatgers”.

PCR en les 72 hores anteriors al viatge

D’aquesta manera, els viatgers provinents dels països inclosos hauran de tenir la documentació que acrediti que s’ha fet la prova PCR en les 72 hores anteriors al viatge. La resolució publicada al BOE que només serà acceptada la PCR i no altres proves, com els tests ràpids o d’antígens. Els viatgers hauran de presentar també un formulari de control sanitari, que poden emplenar telemàticament.

Aquells viatgers que no acreditin el resultat negatiu, s’hauran de sotmetre a la realització de la prova que determinin els serveis de sanitat exterior. També s’hauran de fer aquesta prova aquells viatgers que en els controls de temperatura, visuals o documental es consideri que són sospitosos de tenir la Covid-19. A més, es podrà exigir una PCR en les 48 hores següents a l’arribada.

La resolució publicada aquest dijous al BOE tindrà efectes a partir del 23 de novembre i fins que el govern espanyol declari la finalització de la situació de la crisi sanitària de la Covid.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: