LLIBRE – L’ombra dels anys

«Omplo quaderns que queden farcits de notes que hi escric cada dia. Uns quants mots m’assetgen incansablement: lluita, retirada, fugida, deportació, captivitat, venjança, esperança. Veig la figura del Liberto, el meu pare, i de milers de joves com ell, i de dones grans i criatures que fugen cap a França…»

Quan ara fa quatre anys el periodista Llibert Ferri sent la necessitat de recuperar i reivindicar la vida de la gent que ha estimat, ho fa acceptant el dolor dels records i la dificultat del repte: «cinquanta anys del segle XX narrats des de racons de la Barceloneta, la Barcelona, la Catalunya i l’Espanya captives del feixisme», des de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona fins a l’ensorrament del comunisme a l’Europa de l’Est.

Testimoni excepcional de bona part dels fets d’aquests cinquanta anys, l’autor va teixint hàbilment la història personal amb la Història europea en majúscules.

 

Biografia de l'autor

 

Llibert Ferri és periodista i també va fer estudis de ciències socials. Va ser reporter i corresponsal de TV3 a l’Europa de l’Est i a la Unió Soviètica. Autor de documentals com «Operació Nikolai», que narra el segrest i l’assassinat del líder marxista català Andreu Nin. Ha publicat diversos llibres: Cròniques postsoviètiques (1994), Caiguda i retorn (1996), Dies de roig i vermell (1999), Memòria del fred (2006), L’esclat de l’Est (2008), Manhattan líquid (2010) i Viatge a Moscou (2014). És col·laborador habitual del diari Ara.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: