LLIBRE – Isabel-Clara Simó. Una veu lliure i compromesa

Alcoiana de naixement, valenciana de cor i catalana per convicció, Isabel-Clara Simó ha estat una de les escriptores més prolífiques i estimades per lectores i lectors de totes les edats. En els més de quaranta anys de trajectòria literària, va cultivar amb èxit tots els gèneres i va contribuir a normalitzar la lectura en català. El seu compromís amb la llengua catalana i amb el feminisme va ser constant i el va defensar des de tots els fronts: l’ensenyament, el periodisme, l’escriptura i la lluita social i política.

El biògraf Jordi Tormo va conversar amb Isabel-Clara Simó a la recta final de la seva vida. El llibre reconstrueix els inicis de l’autora, les seves lluites, els seus vincles i la seva relació amb altres creadors, com Montser-rat Roig, Maria Aurèlia Capmany, Pilar Aymerich, Ovidi Montllor, Antoni Miró, Salvador Dalí o Joan Fuster, entre molts d’altres. El resultat és aquest petit tresor ple de fotografies i records, que recull les últimes confessions d’Isabel-Clara Simó i que ens descobreix el seu vessant més personal i la profunditat del seu llegat.

 

Biografia de l'autor

 

Jordi Tormo I Santonja (Alcoi, 1979). És doctor en Geografia, treballa com a tècnic de promoció econòmica i és autor de diverses obres d’investigació en matèria de desenvolupament i cultura local. Entre les seves publicacions destaquen les biografies de dos alcoians memorables: Ovidi Montllor: un obrer de la paraula i Antoni Miró: la mirada rebel. Entre el 2011 i el 2014 va coordinar els actes en me-mòria d’Ovidi Montllor, a Alcoi, en qualitat de regidor a l’Ajuntament, així com l’atorgament de les distincions de Medalla d’Or i Filla Predilecta a Isabel-Clara Simó l’any 2013. Col·laborador habitual i amic personal de Simó, s’ha endinsat en la vida i l’obra de l’autora per fer-nos-la conèixer de prop i descobrir-nos la seva passió per l’escriptura, el periodisme, la política i l’ensenyança.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: