LLIBRE – Interpretació del patrimoni

Catalunya és plena de centres d'interpretació sobre multitud de temàtiques. Tothom té algun a prop de casa. Però, ben sovint, el contingut d'aquests centres, d'interpretació en té ben poca. De fet, és difícil trobar, al nostre país, exemples de projectes a l'entorn del patrimoni que utilitzin la interpretació del patrimoni (IP).

La IP és una disciplina nascuda als parcs nacionals dels Estats Units a partir de la meitat del segle XX. Té un corpus teòric i metodològic, compta amb una bona quantitat d'estudis i assajos que l'han anat fent evolucionar, i disposa de nombroses experiències pràctiques que n'evidencien la importància en el camp de les polítiques de preservació i socialització del llegat comú. Però, malgrat tot això, la IP segueix sent una disciplina molt desconeguda a casa nostra, i del tot residual en la nostra llengua.

El llibre que teniu a les mans, sorgit de la iniciativa de l'Ajuntament de la Garriga i dels cursos sobre IP que ha organtizat des de l'any 2013 -que han comptat amb la participació d'algunes de les principals persones expertes en la disciplina de l'Estat espanyol-, pretén començar a omplir aquest buit. Es tracta d'una publicació divulgativa que serveix com a introducció i formació bàsica en IP i que inclou tants els últims avenços teòrics en la disciplina, com exemples pràctics d'aplicació de la IP, mitjançant estudis de cas que aborden patrimonis i contextos diversos. Alhora vol ser una primera temptativa de manual sobre IP en català, amb la pretensió de començar a fixar el vocabulari de la disciplina en la nostra llengua.

A “Interpretació del patrimoni. Com provocar pensaments, preguntes i significats” hi trobareu, doncs, una eina imprescindible per endinsar-vos en el món de la comunicació i socialització del llegat, passes del tot necessàries per a aconseguir-ne la preservació.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: