LLIBRE – Els pilars humans de la Sagrada Família

Aquest llibre ofereix una aproximació biogràfica a les persones que han jugat un paper cabdal per fer de la Sagrada Família el que és ara, el que serà el 2026 i més enllà, quan s’hagi completat el temple, amb la decoració de totes les façanes inclosa.

Hem triat quinze personatges representatius dels perfils de persones que han ajudat a fer créixer la basílica: fundadors, mecenes, arquitectes, escultors i gestors. No hi són tots, evidentment, i segur que falten noms il·lustres, però els que hi són representen prou bé la feina col·lectiva que ha estat i és la construcció de la Sagrada Família.

Deia el genial arquitecte reusenc que a la Sagrada Família tot és providencial. Cadascú, en funció de les seves creences o de la seva predisposició a comprar aquest relat, ho pot subscriure o no, però tingui o no tingui raó Gaudí, el cert és que la història del que va ser concebut com un temple per expiar els pecats està plena d’episodis en què ha estat a punt de caure a l’abisme i s’ha salvat gràcies a l’actuació providencial d’alguns personatges que s’hi han deixat la pell, la salut i, fins i tot, la vida.

 

Biografia de l'autor

 

Raül Garcia i Aranzueque (Barcelona, 1970) ha crescut entre Badalona i Nou Barris i ara viu a Sant Andreu de Palomar. Va començar la seva vida professional en el camp de les arts gràfi ques, ofici que va abandonar per dedicar-se al periodisme, després d’obtenir-ne el títol a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Inicialment, va treballar per a diversos mitjans com a autònom, fins que va entrar a la redacció de l’Avui (actualment El Punt Avui). Durant deu anys va formar part de la secció d’internacional del diari, on es va especialitzar en política nord-americana i seguretat global. Actualment és redactor de societat, concretament de les àrees d’educació i de llengua. Ha escrit dos llibres sobre el Modernisme: Barcelona y Gaudí. Ejemplos modernistas i Gaudí y el Modernismo en Barcelona, que han estat traduïts a diversos idiomes. Fora de registre va ser la seva primera novel·la.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: