LLIBRE – Els bons dies

En Ricard viatja a París amb l’esperança de retrobar-hi un vell amic que el redimeixi del desconcert i la convulsió que l’ofega a la Barcelona del 2017. Més de trenta anys enrere, hi van anar junts fugint d’una Transició que suposava la renúncia als seus ideals, i allà van conèixer filòsofs d’esquerres, artistes bohemis i revolucionaris de cafè, que, com ells, lluitaven amb la força de la paraula per transformar el món. Per això, quan el destí els va separar i en Ricard va tornar a Barcelona, les inseguretats personals van aflorar en els dos amics. I els anys, el record de la misteriosa Jane i els viaranys per on ha portat la vida a tots els personatges, fan que en Ricard s’adoni que l’únic temps vàlid és el passat, que ens conforma la memòria, enfront d’un present que mor en ell mateix i d’un futur que no existeix fins que no s’esvaeix.

Distingida amb el premi Roc Boronat, Els bons dies és un homenatge bell i sincer a les revolucions frustrades que tothom té, a les preguntes sense resposta, i una reivindicació de la memòria com a autèntic instrument de transformació social.

 

Biografia de l'autor

 

Rafael Vallbona i Sallent (Barcelona, 1960) és escriptor, periodista, professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i autor gairebé d'una quarentena de llibres. Entre ells, novel·les per a joves, com Pis d'estudiants, Recanvis Luna o El noi de la vall del Dra'a. D'altres per a adults com Plaça dels Àngels o Gràcia. També ja escrit llibres de viatges a trevés dels Alps i dels Pirirneus en bicicleta, i més recentment Els nens (i les nenes) del rock i Barcelona de cara al mar. Col·labora a RAC1, COM Ràdio, El Mundo i La Vangardia. Com que ja fa temps que va decidir que seria el lloc on tingués posats els peus a cada moment, fa anys que ha fet dels Pirineus casa, refugi, lloc de treball i de neguit en veure el procés de transformació que està patint aqueta serralada.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: