L’IPCC exigeix acció “immediata” perquè no s’incrementi la temperatura

endesa cop25

El president del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC), Hoesung Lee, ha insistit aquest dimecres en la necessitat que hi hagi una "acció immediata" per combatre el canvi climàtic.

Segons ha demanat Lee en roda de premsa a la Cimera del Clima 2019 a Madrid l'acció ha de ser "immediata" per a no superar els 1,5 °C d'increment de temperatura pactat en l'Acord de París, així com perquè el planeta sigui "més net i saludable".

Lee també ha defensat el paper de l'IPCC en la lluita contra el canvi climàtic, assenyalant que intenten "fer el millor" per a donar suport científic als mandataris que prenen decisions, amb l'objectiu que aquests assumeixin els coneixements i evidències científiques "tan aviat com sigui possible" per a adaptar-los a les seves polítiques.

El president ha recordat que l'IPCC ja va publicar tres informes especials en els últims tres anys i que en aquests moments es troba en procés de llançar uns altres, que seran donats a conèixer en 2022. "Diguin-nos què necessiten de nosaltres, els científics!", va reclamar dilluns passat el president de l'IPCC, durant la inauguració oficial de la COP25.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: