L’Institut Luther King demana a Torra que no usi la seva figura

Rate this post

El director de l’Institut d’Educació i Recerca Martin Luther King Jr. de la Universitat de Stanford (Califòrnia), Clayborne Carson, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que no usi la figura de l’activista afroamericà. En declaracions a El Confidencial, el dirigent de la institució americana ha demanat que no es compari la situació catalana amb l’opressió que van patir els afroamericans al país.

Carson afirma al mitja espanyol que “no és just que usin la seva figura” perquè Luther King intentava alliberar als afroamericans d’un sistema opressor, “i no veig que formar part d’Espanya sigui una opressió”. Segons Carson, “ningú impedeix als secessionistes exercir els seus drets humans fonamentals, ni veig en general que siguin oprimits com a grup”. Per tant, per al responsable de l’institut “un i altre moviment no són comparables” i la seva equiparació “és anar massa lluny”.

Torra ha fet referències a la lluita pels drets civils dels anys 60 als EUA en diverses entrevistes i a la seva conferència política del 4 de setembre al Teatre Nacional. El president ha demanat una marxa pels drets civils des d’ara i fins a la sentència del cas 1-O.

El politòleg Ramón Cotarelo ha ironitzat amb el fet que existeixi un suposat copyright a l’hora de parlar de Martin Luther King. 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »