L’independentisme respon a la repressió desbordant els carrers i exigint als partits que actuïn

Rate this post

“No som aquí perquè tot quedi igual. Som aquí per fer República”. Amb aquestes paraules s’ha posat en marxa l’acte polític de la mobilització multitudinària amb què l’independentisme ha volgut donar resposta a la repressió de l’Estat. De nou, els carrers de Barcelona s’han desbordat amb milers de persones que, segons la Guàrdia Urbana, s’ha situat al voltant d’un milió. Ha estat la primera Diada amb presos polítics i exiliats i els organitzadors han volgut deixar clar que “només hi ha un camí: continuar”.

Així ho ha assegurat la presidenta de l’Assemblea Nacional, Elisenda Paluzie, que ha reclamat als partits independentistes que prioritzin “l’interès col·lectiu al de partit”, que des del govern es faci balanç dels errors comesos i les mancances per preparar-se per un nou embat democràtic i que no es pretengui “dir ara que tot ho ha de fer la gent des del carrer”. “Som tots que ho hem de fer”, ha advertit.

A la fila zero seguia les intervencions el president, Quim Torra, amb els membres del Govern i el president del Parlament, Roger Torrent, amb una molt àmplia representació dels partits independentistes.

“Us demanem que l’exili estigui unit i que concreti un organisme que sustenti la república proclamada el 27 d’octubre, que no malbarateu el que hem fet, les victòries que hem aconseguit, en especial l’1-O, no digueu ara que allò no era un referèndum”, ha reclamat la presidenta de l’Assemblea que ha recordat que l’independentisme ha guanyat un referèndum d’autodeterminació i dues eleccions consecutives: “No som al 2012 i encara menys al 2006”.

“Us demanem també que ens tracteu com a adults. Som molt conscients de les dificultats, dels obstacles, de la duresa de la repressió i no us demanem impossibles, però sí rigor, honestedat i determinació. Amb exigència, amb esperança i generosotat ens ens sortirem i farem la república catalana”, ha advertit.

També el president d’Òmnium, Marcel Mauri, ha dedicat el final de la seva intervenció a donar un toc d’atenció a les formacions independentistes a les quals ha reclamat unitat: “Als nostres polítics us demanem sentit d’estat i unitat, que no vol dir uniformitat, perquè és així, amb unitat, que sempre ha avançat el nostre país”.

“No ens podem fallar, no ens fallarem”, ha assegurat, tot i que ha admès que “no serà fàcil ni ràpid” però ha reclamat “coratge i autoestima col·lectiva”.

“Aconseguir la independència depèn de nosaltres”, s’assegurava entre les actuacions des de l’escenari.

Seguirà ampliació

Anar a la font
Marta Lasalas

Powered by WPeMatico

Translate »