L’ICS incrementa els metges de família amb nous contractes i l’allargament de l’activitat laboral

El director de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Maria Argimon, ha defensat el compliment de l'acord que es va signar amb Metges de Catalunya i que va suposar la desconvocatòria d'una vaga que va durar quatre dies el novembre del 2018. 

Segons Argimon, la principal solució ha estat l’increment dels professionals de medicina de família en 262, xifra que surt dels 122 nous metges contractats, els 17 que allarguen la seva activitat laboral després de l'edat de jubilació i els 123 que surten de les hores extres remunerades que 792 professionals han acceptat de fer.

El director del ICS ha exposat que s'han millorat les condicions laborals, la conciliació, l'estabilitat laboral i les retribucions.

En paraules d' Argimon, "les mesures a curt termini que vam plantejar per enfortir l'atenció primària s'estan duent a terme, s'estan complint". Salut ha augmentat també el pressupost per les substitucions en 11 milions d’euros -arribant als 22 d’abans de les retallades-.

Per altra banda, el concurs d’11.707 places "és la més gran que s’ha fet", ha dit Argimon, i "una aposta per l’estabilitat amb important impacte assistencial, perquè suposa que el 90% de la plantilla de l’ICS estarà estabilitzada".

A finals d'aquest any s'hauran cobert la majoria d'aquestes places, tot i que algunes poden cobrir-se el 2020.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: