Liberbank confirma que el procés per la fusió amb Unicaja serà ràpid

Liberbank ha confirmat aquest dilluns que el procés de fusió amb Unicaja, que ambdues van reprendre formalment el passat 5 d’octubre després d’un intent fallit el 2019 i que està actualment en l’etapa d’auditoria recíproca, serà “ràpid”. “Quan hi hagi alguna cosa rellevant es comunicarà al mercat”, ha dit el conseller delegat de l’entitat, Manuel Menéndez, en una roda de premsa virtual per presentar els resultats obtinguts en els nou primers mesos de l’exercici, marcat pel coronavirus i per les provisions, a més del projecte de fusió.

Liberbank va obtenir un benefici net de 59 milions d’euros fins al setembre, gairebé un 39% menys que un any abans, després de destinar 177 milions a provisions per pal·liar l’impacte de la pandèmia. D’aquests, 108 van ser per sanejar el crèdit i “anticipar-se a un deteriorament més important de l’escenari macroeconòmic”.

Menéndez també ha insistit en el que l’objectiu del banc és pagar el dividend en metàl·lic i retribuir l’accionista també amb programes de recompra d’accions quan el supervisor ho permeti (el 2021). De moment, l’entitat no acusa un gran impacte de la Covid-19 en les seves xifres de negoci, que reflecteixen creixements de dos dígits en tots els marges i també en els ingressos per comissions.

Bona evolució de les hipoteques, en demanda creixent

Per la seva part, el director general corporatiu i de finances de Liberbank, Jesús Ruano, ha destacat la bona evolució del segment d’hipoteques, amb una demanda creixent per a l’habitatge residencial. “Tenim una plataforma hipotecària molt eficient i continuarem guanyant quota de mercat”, ha assegurat.

Quant a la morositat, el directiu ha afirmat que encara no s’ha notat l’impacte del Covid-19 en aquest sentit i espera que es materialitzi el proper any, si bé creu que serà “limitat” gràcies a les mesures de suport a famílies i empreses, al baix risc de la cartera del banc i a la seva reduïda exposició als sectors més afectats per la crisi.

Unicaja Banc, per la seva part, ha comunicat aquest dilluns a la Comissió Nacional dels Mercats de Valors (CNMV) que la celebració de la seva Junta General Ordinària d’Accionistes és previsible que se celebri el dimecres 28 d’octubre a les 10 hores per “mitjans exclusivament telemàtics”. La junta abordará destinar 77,52 milions de dividend a reserves.

Imatge principal: Façana d’una oficina de Liberbank a Madrid. Foto: Europa Press

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: