L’home que va abatre un ós a Naturlandia i altres companys asseguren que la seva vida perillava

El cuidador del parc d’animals de Naturlandia que el 14 de juny del 2017 va abatre un ós jove que s’havia escapat del seu tancat ha assegurat que la seva vida corria perill i per això va disparar contra l’animal. El segon dels dos trets que va realitzar va ser “de gràcia” per evitar el patiment del plantígrad i per assegurar-se que tot i estar malferit no reaccionés de manera violenta. D’altres companys i testimonis dels fets han confirmat que el cuidador estava en perill.

El Tribunal de Corts jutja aquest matí l’home lauredià que al seu dia era el subdirector del parc animaler alhora que el màxim responsable de cuidar els animals. L’ós abatut era ‘Torb’, un ós que havia nascut el gener del 2015 al mateix parc i que en el moment de la seva defunció deuria pesar uns 160 quilos. L’acusat d’un delicte menor de caça d’espècie amenaçada o protegida ja va rebutjar al seu dia que se’l condemnés per la via ràpida a través d’una ordenança penal atès que considera que va actuar en defensa pròpia, una versió que els altres declarants han anat corroborant.

-

Relacionat

L’acusat estava de festa el dia dels fets però el director del parc, que també ha declarat durant la vista, el va mobilitzar atès que en el moment que es va detectar que hi havia com a mínim un ós que havia marxat del tancat específic per aquesta espècie no es podia arribar a la caseta on hi havia les armes anestèsiques i també les de foc. El director del parc va demanar al cuidador mobilitzat que acudís a Naturlandia amb la seva pròpia arma de foc perquè no se sabia el que podia passar.

Amb un altre company que no treballava llavors amb els animals però sí a Naturlandia, l’acusat es va traslladar amb un vehicle del parc, com a copilot, fins a la zona de les daines, on van veure aquestes bèsties molt revoltades i els va fer mal pensar. L’acusat va baixar del cotxe i al cap de poc ja va divisar l’os, que estava atacant una daina mascle. El cuidador el va escridassar de forma instintiva perquè deixés d’agredir la daina. En aquell moment el plantígrad va iniciar una cursa cap a l’acusat, moment en què després d’haver avisat el director del parc per ràdio o telèfon, el cuidador va disparar.

El primer tret va fer caure l’animal de cop. Al cap de pocs segons, el cuidador processat -que ja no treballa a Naturlandia- va disparar el segon tret que va causar definitivament la mort a ‘Torb’. Va disparar les dues bales que havia carregat al rifle que portava. L’organització animalista Apapma exerceix l’acusació particular del cas, en considerar que la mort del plantígrad era evitable.

-seguirà ampliació-

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: