L’expresident croat Mesic impulsa un comitè de personalitats polítiques i socials de suport als líders catalans a presó

L'expresident de Croàcia Stjepan Mesic impulsarà un comitè de personalitats polítiques i socials per donar suport als líders independentistes empresonats i condemnats per l'1-O. Segons ha explicat el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, després de reunir-se aquest divendres a Zagreb amb Mesic i altres dirigents rellevants de Croàcia, un dels objectius del comitè serà posar-se en contacte amb tots els polítics a la presó per "poder donar-los personalment el seu suport". En declaracions a l'ACN, Bosch ha dit que Mesic "no entenia com des dels poders de l'Estat s'optava per enviar gent a la presó, suspendre un govern o reprimir policialment", ja que "aquests mecanismes només empitjoren les coses". El que va ser l'últim màxim representant de Iugoslàvia i president de Croàcia entre el 2000 i el 2010 ha subratllat que és "partidari del diàleg" i ha recordat que ell va ser presoner polític.

La iniciativa croata que liderarà Mesic es vol inspirar en el comitè eslovè per donar suport als presos independentistes, que es va formalitzar a l'octubre.

Mesic ha afirmat en declaracions a l'ACN que com que "ell mateix va ser pres polític", hi entén "molt sobre això", amb referència a la "qüestió dels presos polítics a Espanya". "Crec fermament que ningú hauria de ser empresonat pels seus punts de vista i aquest és el dret fonamental de qualsevol ciutadà europeu", ha destacat l'expresident croat, de qui Bosch ha assenyalat que és una "llegenda històrica a tot el món", per haver estat l'últim president de Iugoslàvia i, després, el segon de Croàcia.

El conseller d'Acció Exterior es troba de viatge a Croàcia i Eslovènia, on es reuneix amb dirigents polítics per tractar la situació de Catalunya, especialment després de la sentència condemnatòria dels líders independentistes del Tribunal Suprem.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: