Levy: “Puigdemont ha posat en risc la vida dels catalans”

Rate this post

La vicesecretaria general d’Estudis i Programes del govern espanyol, Andrea Levy, ha estat molt contundent amb el procés independentista dient que “Puigdemont ha posat en risc la vida de tots els catalans” quan s’ha referit als problemes de fractura social i a la fuga d’empreses, entre d’altres, que ha patit Catalunya en els últims mesos. 

En aquesta línia, Levy ha afirmat que li preocupa més “la fuga d’empreses que la de Puigdemont a Bèlgica” i sobre el viatge del president ha ironitzat dient que “Puigdemont ja ha generat conflicte en el govern belga, allà on va arrasa, és com Àtila”. En l’entrevista a ‘Las Mañanas’ de Ràdio Nacional de España (RNE), Levy, ha advertit al Govern “que les irresponsabilitats de l’independentisme per sobre de la llei, tindran la resposta del nostre govern” i ha afegit que estan sols, ja què “el relat independentista no compta amb cap suport a la UE”. 

Sobre la possibilitat que Santi Vila sigui un candidat “moderat” pel PDeCat, no ha dubtat en preguntar-se “on estava la moderació dels partits independentistes el 6 i el 7 de setembre?” quan, segons Levy, s’estaven vulnerant les lleis sense cap mirament. 

Unitat contra l’independentisme el 21-D

“El 21-D es faran unes eleccions que demanen patriotisme”. El discurs de la diputada popular al Parlament ha girat al voltant de la unitat d’Espanya contra l’independentisme, tant en termes polítics com socials, mostrant disponibilitat a l’aliança dels partits constitucionalistes per intentar guanyar. “Volem guanyar a l’independentisme, totes les aliances que siguin per fer-los front, seran bones” ha explicat.

En aquest context té clar que serà important mostrar que una Catalunya millor, “amb Espanya” és possible, ja què “els independentistes faran una campanya plena de mentides i fraus”. 

Nou sistema de finançament per Catalunya

Levy ha reiterat la importància de saber quant ha costat l’independetisme a tots els catalans i ha fet èmfasi en que no s’ha donat prou importància a la seva vida diària. Per aquest motiu ha explicat que “hi ha sobre la taula un nou model de finançament per Catalunya” però sempre que tingui unes “responsabilitats” i unes condicions. Sobre aquest últim tema, molt important per la vicesecretaria general d’Estudis i Programes del govern espanyol, s’ha volgut ‘treure el mort de sobre’ explicant que el sistema actual de finançament vigent “no el va aprovar el PP, sinó el PSOE amb ERC”. 

Powered by WPeMatico

Translate »